Višta puode (susmulkinta ir troškinta gabaliukais)

2018-06-27 Autorius WorldRecipes.lt

Višta puode (susmulkinta ir troškinta gabaliukais)
Nesunkiai pagaminamas. bet labai gardus patiekalas, papildomų garnyrų šalia net neprireiks:)

Ingredientai

    • vištos: 1 (geriau kaimiška)
    • morkos: 1
    • pastarnokai: 1
    • saliero šaknys: 1
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 4 skiltelių
    • saulėje džiovinti pomidorai: pagal skonį
    • maži pievagrybiai: pagal skonį (bent 10)
    • džiovinti baravykai: keletos
    • raudonas vynas: 1,5 taurės
    • lauro lapai
    • raudonėlis
    • rozmarinas
    • paprikos milteliai
    • grūsti pipirai
    • druska
    Taip pat:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištą nuplaukite, susmulkinkite bei pamarinuokite raudonėlio, rozmarino, paprikos miltelių, grūstų pipirų ir druskos mišiniu.
  2. 2. Tuomet pasimarinavusią vištą gerai apkepinkite keptuvėje ant aliejaus, dėkite sluoksniais į puodą, o tarp sluoksnių sudėkite stambiai supjaustytas daržoves ir džiovintus baravykus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada viską užpilkite su vandeniu, kai užverda pilkite vyną, dėkite lauro lapus, pipirų bei druskos. Išvis vištytę troškinkite maždaug 90 minučių.
  5. 4. Prieš bebaigiant troškintis (likus maždaug 30 minučių) sudėkite nesmulkintus pievagrybius.
  6. 5. Tuo tarpu bulgur kruopas perskalaukite su vandeniu bei išvirkite 2 stiklinėse vandens su gabaliuku sviesto (arba kaip nurodyta ant pakelio), apie 5-7 minutes. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau troškintos vištienos receptų rasite: Troškinta vištiena.
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)
Fajitas lavaše su vištiena ir daržovėmis meksikietiškai
(1)
Makaronai su cukinija ir vištiena
(3)
Virtos vištų kojos padaže
(1)
Vištienos terinas
(1)