Virtos vištų kojos padaže

2023-02-11 Autorius WorldRecipes.lt

Virtos vištų kojos padaže
Vištų kojos įprastai dažniau būna gyvūnų parduotuvių lentynose, nei mūsų lėkštėse, nors jos yra itin didelis kalogeno šaltinis. Kalogenas yra būtinas žmogaus skeleto ir raumenų sistemos jungiamiesiems audiniams formuoti. Taip pat, išlaiko odos elastingumą, užkertant kelią raukšlių atsiradimui. Tad jas valgyti tikrai verta! 

Koks gi jų skonis? Jeigu Jums patinka kiaulių kojos, tikrai patiks ir vištų. Jas itin mėgsta ir valgo Azijos šalių gyventojai. Jeigu yra galimybė, rekomenduoju rinktis naminių vištų kojas, jos bus didesnės bei dar skanesnės.

Ingredientai

    • vištų kojos: 1 kilogramo
    • česnakas: 5 skiltelių (susmulkintų)
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltos kalendros grūdeliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
    • saliero stiebai: 2
    • morkos: 2
    • vanduo: 3 stiklinių
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištų kojas nuplauname, nulupame likusias odeles, jeigu jų yra, nukirpkite nagus. Nagus kerpame ne kaip sau, o per sąnarį arčiausiai nago.
  2. 2. Iš česnako, raudonėlio, druskos, saldžios bei rūkytos paprikos, svogūnų miltelių, kalendros, kmynų padarome mišinį ir įtriname juo vištų kojas.
  3. Reklama
  4. 3. Padedame vištų kojas į šaldytuvą per visą naktį pasimarinuoti.
  5. 4. Po to puode arba keptuvėje aukštesniais kraštais įkaitiname aliejų, sudedame pasimarinavusias kojas ir kepame maišydami kol kojytės švelniai apskrus.
  6. 5. Sudedame kubeliais supjaustytas morkas, salierų stiebus, pomidorų pastą, supilame vandenį, uždengiame dangčiu ir troškiname maždaug 60 minučių.
  7. 6. Po valandos nuimame dangtį ir verdame vis pamaišydami kol nugaruoja skystis, o padažas tampa tirštas.
  8. 7. Paragaujame ar netrūksta druskos. Prieš patiekdami įmaišome susmulkintas petražoles. Skanaus!
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)