Kepta vištiena su briuselio kopūstais

2021-03-13 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kepta vištiena su briuselio kopūstais
Anksčiau buvau didelė briuselio kopūstų gerbėja dėl jų kartumo, bet šiame vištienos recepte jis stebuklingai pradingsta. Šis paruošimo būdas yra visai paprastas, tad pietums ar vakarienei nesugaišite daug savo laiko. 

Aš namie turėjau vištienos blauzdelių, tai gaminau iš jų, bet tikrai tinka ir kitos mėgstamos vištienos dalys.

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: ~1,4 kilogramo
    • briuselio kopūstai: 450 gramų
    • svogūnai: 2 (vid. dydžio)
    • Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolių actas: 50 mililitrų
    • vištienos sultinys: 125 mililitrų
    • grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos blauzdeles apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  3. 3. Apskrudiname vištienos blauzdeles iš abiejų pusių.
  4. 4. Po to į tą pačią keptuvę kur buvo skrudinamos blauzdelės, sudedame išilgai perpjautus briuselio kopūstus ir pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepame maždaug 3 minutes.
  5. 5. Tada įdedame dižono garstyčių, išmaišome ir kepame dar maždaug 60 sekundžių.
  6. 6. Pagardiname druska. Supilame actą ir vištienos sultinį. Kai užverda, nukeliame nuo kaitros.
  7. 7. Į kepimo skardą sudedame keptuvės turinį, o ant viršaus išdėliojame blauzdeles.
  8. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalanį. arba tol, kol vištiena bus pilnai iškepusi.
  9. 9. Išimame kepimo skardą iš orkaitės ir ant briuselio kopūsto užpilame grietinėlę, permaišome. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Lietinių keksiukai su vištienos ir daržovių įdaru
(3)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)