Naminės kvietinių ir ruginių miltų tortilijos su vištiena

2021-03-19 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminės kvietinių ir ruginių miltų tortilijos su vištiena
Apie įprastinių miltų namines tortilijas jau esu rašiusi. Šį kartą kitokios naminės tortilijos, bet ne ką mažiau skanios, dalį kvietinių miltų pakeičiau ruginiais miltais. Ir taip pat gana paprastai pagaminamos. 

Įdarui galima naudoti ir kitus savo mėgstamus ingredientus. Tai gali būti nuostabus užkandis svečiams arba tiesiog skani vakarienė su šeima. Mes šį kartą gaminomės su vištiena. Labai pasiteisinęs variantas. Pamėginkite ir Jūs.

Ingredientai

    Tortilijoms:
    • kvietiniai miltai: 250 gramų
    • rupūs ruginiai miltai: 250 gramų
    • vanduo: 350 mililitrų
    • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    Padažui:
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės (išspaudžiame)
    • citrinos sultys
    • švieži krapai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Naminės tortilijos: Užviriname vandenį, sumaišome su aliejumi, užpilame ant miltų ir išmaišome.
  2. 2. Kai tešla šiek tiek pravėsta, išminkome iki vientisos, elastingos tešlos ir paliekame tešlą pailsėti keletą valandų.
  3. 3. Kai jau susiruošite kepti, tešlą dar kartą išminkome, suformuojame į "dešros" (cilindro) formą ir supjaustome kelių centimetrų storio riekelėmis.
  4. 4. Stalą pabarstome miltais ir kiekvieną gabaliuką iškočiojame, kaip įmanoma ploniau.
  5. 5. Kepame gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Kai blynelis pradės pūstis, apverčiame kitą pusę.
  6. 6. Dedame iškeptas tortilijas ant rankšluosčio ir laikome visada uždengtas, kad išliktų minkštos bei šiltos.
  7. 7. Įdaras: Supjaustome daržoves ir keptą vištieną. Sudedame į indelius.
  8. 8. Padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje dubenėlyje.
  9. 9. Imame tortiliją, užtepame pasiruošto padažo, dedame salotas, vištieną, daržovės. Susukame ir skanaujame!
  10. 10. Patarimas: Itin patogu ant didelės medinės lentelės pasitiesti sviestinį kepimo popierių, kraštus užkišti po lentele ir tada kočioti blynelį. Ir kočiojasi nuostabiai, ir po to labai lengvai nusiima.
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)