Naminės tortilijos blyno receptas

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminės tortilijos blyno receptas
Naminės tortilijos blynai yra paprastai pagaminami, o su tokia tešla dirbti vienas malonumas. Esu tikra, kad Jums patiks šis receptas, nes bus aišku kaip gaminti tortiliją savo virtuvėje. Pamėginkite ir parduotuvėje tortilijų pirkti nebenorėsite.

Dar nebandžiau, bet jau greitu metu pabandysiu gaminti ir su pilno grūdo miltais, manau viskas bus taip pat puikiai. 

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • vanduo: 350 mililitrų
    • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje užvirinkite vandenį, įpilkite į jį kelis šaukštus aliejaus, pilkite į pasvertus miltus ir maišykite šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilkite keletą šaukštų.
  2. 2. Tuomet kai tešla truputį atvėsta, imkite ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Po to palikite keletą valandų pastovėti.
  5. 4. Tada tešlą suvyniokite į dešrą (cilindrą) bei supjaustykite kelių centimetrų pločio riekelėmis.
  6. 5. Imkite po gabaliuką tešlos bei kiekvieną kočiokite ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukdamos. Kočiokite taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
  7. 6. Paskui į gerai įkaitintą keptuvę dėkite iškočiotą blyną bei apkepkite iš abiejų pusių (kai blynelis pradeda pūstis, jį apverskite).
  8. 7. Iškeptus blynelius dėkite vieną ant kito į lėkštę bei apdenkite šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau tortilijų receptų rasite: Tortilijų receptai.
Pica su tortilija
(3)
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
(2)
Kepta - gruzdinta burata su paprikų padažu
(2)