Traški kepta - gruzdinta burata su nuostabiu paprikų padažu yra nuostabus patiekalas, kurį turėtų išmėginti kiekvienas. Mėginkite, gaminkite ir skanaukite šį tobulą patiekalą. Labai rekomenduoju! :)
1. Padažas: Iš pradžių į keptuvę įpilame tyro alyvuogių aliejaus, suberiame česnaką bei riešutus ir lengvai pakepiname, kol česnakas įgauna auksinį atspalvį.
2. Tada į keptuvę sudedame keptą bei nuo odelės bei sėklų valytą papriką ir kepame vos keletą minučių, kol ši sušils.
3. Pagardiname rūkytos paprikos milteliais, Tabasko padažu, druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir viską susmulkiname iki vientiso tyrelės konsistencijos padažo.
4. Padažą galima naudoti tiek atvėsintą, tiek pašildytą.
5. Kepta-gruzdinta burata: Išimame Burata sūrį iš sūrymo, nusausiname ir palaikome atvirą šaldytuve maždaug 30 minučių, kad apdžiūtų.
6. Tada darome dvigubą paniruotę - apvoliojame miltuose, po to kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, atsargiai prispaudžiame ir pakartojame voliojimą kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose dar vieną kartą, kad susidarytų storesnis paniruotės apvalkalas.
7. Šitaip paruoštą Burata sūrį kepame iš anksto įkaitintame (iki maždaug 165 laipsnių) aliejuje, kol gražiai apskrus.
8. Gruzdintą Burata sūrį patiekiame su keptų paprikų padažu ir duonos skrebučiu, pagardindami šviežiais baziliko lapeliais, tyru alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!