Gruzdinti - Skrudinti kalmarų žiedai tešloje

2020-07-22 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Gruzdinti - Skrudinti kalmarų žiedai tešloje
Gruzdinti kalmarų žiedai yra tiesiog nepamainomas dalykas įvairiose kelionėse arba būnant gamtoje arba švenčių stalui. Jie pas mus visada būna patys pirmi suvalgomi.

Noriu su Jumis pasidalinti paprastu ir lengvu receptu, kurį tikrai nesunkiai pasigaminsite ir savo namuose.

Ingredientai

    • išvalyti ir apvirti kalmarai: 650 gramų
    • krakmolas: 3 šaukštų (naudojau bulvių)
    Tešlai:
    • miltai: 225 gramų
    • bulvių krakmolas: 3 šaukštų
    • pipirai: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • česnakinė druska: 1 šaukštelio be kaupo
    • ledinis vanduo: ~150-200 mililitrų
    Virimui:
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia apvirtus kalmarus supjaustykite žiedais ir apvoliokite krakmole.
  2. 2. Tada visus sausus tešlai skirtus ingredientus sumaišome dubenyje ir palaipsniui pilame vandenį. Maišome, kad neliktų gumulėlių. Vandens pilame tiek, kad tešla būtų maždaug blynų tirštumo (galima pasireguliuoti pagal savo poreikius).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite žiedais supjaustytus kalmarus ir gerai apvelkite tešla.
  5. 4. Po to įkaitinkite aliejų dideliame puode.
  6. 5. Dėkite po kelis kalmarų žiedus ir virkite maždaug 4 minutes. Svarbu, dedame po nedaug, nes kitaip gali sulipti žiedai, jeigu nebus vietos jiems "plaukioti".
  7. 6. Kai jau kalmarų žiedai apskrunda, išimame iš puodo ir sudedame į lėkštę ištiestą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių.
  8. 7. Patiekiame su mėgstamu padažu ir lepinamės!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kalmarų žiedų receptų rasite: Kalmarų žiedų receptai.
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)