Užkandis: Avinžirniai orkaitėje su prieskoniais

2020-04-15 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Užkandis: Avinžirniai orkaitėje su prieskoniais
Man asmeniškai vienas pačių skaniausių yra avinžirniai, iškepti orkaitėje su prieskoniais. 👌 Rankos taip ir tiesiasi į dubenėlį... paimi vieną, po to kitą, paskui trečią, dar ir dar... žiūrėk ir dubenėlis jau tuščias, lygiai kaip su pistacijomis. Patikėkite, tikrai labai skanu. 😋

Jeigu jau nuspręsite prisikepti avinžirnių, tai iškart gaminkitės kuo daugiau, nes bus kaip mums su vyru: visada pritrūksta. 😂

Ingredientai

    • avinžirniai: 1 skardinės
    Prieskoniams:
    • česnako milteliai
    • malti juodieji pipirai
    • aitriosios paprikos milteliai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius išpilame iš skardinės į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis.
  2. 2. Po to juos popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
  3. Reklama
  4. 3. Avinžirnius supilame į dubenėlį, apipurškiame aliejumi, ant viršaus užbarstome prieskoniais ir išmaišome.
  5. 4. Tada kepimo skardoje su kepimo popieriumi suberiame paruoštus avinžirnius ir pašauname kepti į orkaitę.
  6. 5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
  7. iškepti avinžirniai orkaitėje
  8. 6. Kepant avinžirnius kelis kartus pamaišome.
  9. 7. Štai mūsų avinžirniai ir pagaminti. Traškūs ir labai labai gardūs. Pasilepinam!
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių receptų rasite: Receptai su avinžirniais.
Mini užkandėlės su antienos paštetu ir džemu
(1)
Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
(2)
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(7)
Bruschetta su pomidorais ir nduja
(1)