Naminiai sveikuoliški baltyminiai (proteino) ir avižiniai batonėliai be cukraus

2022-01-13 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai sveikuoliški baltyminiai (proteino) ir avižiniai batonėliai be cukraus
Naminiai baltyminiai arba dar kitaip proteino batonėliai be cukraus yra nuostabus užkandis batonėlio formoje, kurį galima pasiimti kartu su savimi! Šitaip numalšinsite savo alkį sveiku būdu, o ir sotūs pasijusite ganėtinai ilgam laikui. Juose daug baltymų, angliavandenių, taip pat žmogui reikalingų gerųjų riebalų. Jais nederėtų keisti savo normalių pusryčių ar pietų, bet skubant ir neturint laiko nueiti kur pavalgyti, itin pravartu tokį sveiką desertą nešiotis su savimi (arba vežiotis automobilyje). Mane pačią jie gelbsti itin dažnai - tai vienas nuostabiausių mano atradimų! Kai būnu nevalgiusi būnu ganėtinai suirzusi, tad šis užkandis man visada po ranka. Receptų galite reguliuoti pagal savo norus ir fantaziją, o aš dalinuosi baziniu variantu, kuris man itin patinka. ;)

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 1 puodelio (~90 gramų)
    • proteino milteliai: 1 samtelio (~25 gramų; aš naudoju vanilės skonio)
    • kokoso drožlės: 0,5 puodelio (~40 gramų)
    • įvairios sėklos: trečdalio puodelio (~45 gramų)
    • sėmenys: 3 valgomųjų šaukštų
    • datulės: 130 gramų
    • kokosų aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • medus: 3 arbatinių šaukštelių
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir cinamonas arba kakava)
    Papuošimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Visus sausus ingredientus sudėkite į blenderį ir smulkinkite tol, kol gausite vientisą masę. Viską sudėkite į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į mažą dubenėlį sudėkite medų su kokosų aliejumi ir dėkite maždaug 60-iai sekundžių į mikrobangų krosnelę kad išsilydytų.
  5. 4. Leiskite atvėsti, po to supilkite į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite.
  6. 5. Į nedidelę skardą patieskite kepimo popierių, sudėkite pasigamintą mišinį, gražiai išlyginkite paviršių vis paspausdami kad produktai gerai suliptų ir paskui nesutrupėtų. Aš pati stengiuosi suformuoti stačiakampį, rankomis vis paspausdama visus kraštus.
  7. 6. Kepkite orkaitėje maždaug 15 minučių.
  8. 7. Palikite skardą atvėsti.
  9. 8. Atvėsus įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, tuomet galite pjaustyti ir formuoti batonėlius. Dekoruokite šokoladu.
  10. 9. Ganėtinai paprasta ir itin sotu! Batonėliai gaunasi kieti. Galima palikti ir ne visiškai smulkintus produktus, svarbiausia yra susmulkinti datules. Aš viską smulkinau iki vientisos masės, nes jau vieną kartą gavau pamoką, kai riešutai ir sėklos nesulipo. Tokiu atveju reikia įdėti daugiau aliejaus / medaus / klevų sirupo dėl lipnumo, bet šiais produktais stenkitės kuo mažiau piktnaudžiauti, jei prižiūrite savo linijas.
  11. 10. Batonėlius suvyniojame į paprastą kepimo popierių ir perrišame kaspinėliu. Arba dar paprasčiau - suvyniojame į maistinę plėvelę. Šitaip jie galės išstovėti ilgiau ir "nepasigaus" nereikalingos drėgmės, o ir nešantis su savimi, bus visiškai saugūs. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau batonėlių receptų rasite: Batonėlių receptai.
Žemės riešutai - jų nauda organizmui ir sveikatai
(1)