Maistas sportui: Baltyminiai (proteino) batonėliai

2020-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Maistas sportui: Baltyminiai (proteino) batonėliai
Baltyminiai batonėliai yra tiesiog fantastiškas maistas sportui batonėlio formoje, kurį galima visur pasiimti kartu su savimi! Labai gerai pavyksta numalšinti alkį, užkandžiaujant sveikai, o ir jausitės sotūs ganėtinai ilgą laiką. 

Juose yra gausu baltymų, angliavandenių, taipogi ir mūsų organizmui labai reikalingų gerųjų riebalų. Jais nerekomenduočiau keisti normalių pusryčių arba pietų, bet skubant ir labai neturint laiko nueiti normaliai pavalgyti, itin pravartu tokį daiktą turėti savo rankinėje, automobilyje, ar kitoje patogioje vietoje. 

Mane pačią jie gelbsti ganėtinai dažnai, per visur dienos darbus ir visą skubėjimą, tai yra tikrai vienas iš geriausių mano pačios virtuvės atradimų! Jei nepavalgau, aš iškart darausi irzli, tai vienas batonėlis ir gyvenimas vėl geras. 

Šį receptą galite pakoreguoti ir pagal save, bet aš dalinuosi tuo, kuris bent jau kol kas man labiausiai patiko. Kol kas stengiuosi proporcijų nepakeisti, nes atrodo viskas super. :)

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 1 puodelio (~90 gramų)
    • proteino milteliai: 1 samtelio (~25 gramų; aš naudoju vanilės skonio)
    • kokoso drožlės: 0,5 puodelio (~40 gramų)
    • įvairios sėklos: trečdalio puodelio (~45 gramų)
    • sėmenys: 3 valgomųjų šaukštų
    • datulės: 130 gramų
    • kokosų aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • medus: 3 arbatinių šaukštelių (dar sveikesniam variantui, galite ir nedėti)
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio (arba cinamonas / kakava)
    • juodas šokoladas: papuošimui (galite ir nenaudoti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada visus sausus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą (blenderį) ir smulkinkite iki tos akimirkos, kol gausite vientisą masę.
  3. Reklama
  4. 3. Viską sudėkite į dubenį.
  5. 4. Tuomet į mažą dubenėlį sudėkite medų su kokosų aliejumi ir dėkite maždaug 60 sekundžių į mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų.
  6. 5. Leiskite atvėsti, po to supilkite į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite.
  7. 6. Į nedidelę skardą patieskite kepimo popierių, sudėkit pagamintą mišinį, gražiai išlyginkite paviršių vis paspausdami, kad produktai gerai suliptų bei paskui nesutrupėtų.
  8. 7. Aš pati visada stengiuosi suformuoti stačiakampį, rankomis gerai paspaudžiu visus kraštus. Kepkite maždaug 15 minučių.
  9. 8. Palikite skardą atvėsti. Atvėsus įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, tuomet galit pjaustyti bei formuoti batonėlius, taip pat, jeigu norisi - dekoruoti šokoladu.
  10. baltyminiai - proteino batonėliai
  11. 9. Tikrai ganėtinai paprasta ir itin sotu! Batonėliai gaunasi kieti. Galima palikti ir ne visiškai susmulkintus produktus, svarbiausia šiame recepte yra susmulkinti datules. Aš pati viską susmulkinau iki vientisos masės, nes vieną kartą esu išmokusi pamoką, kai riešutai bei sėklos nesulipo. Tuo atveju reikia dėti daugiau aliejaus / medaus / klevų sirupo dėl lipnumo, bet šiais ingredientais stenkitės nepiktnaudžiauti.
  12. 10. Baltyminius batonėlius suvyniojame į paprastą kepimo popierių ir perrišame kaspinėliu. 🙂 Arba dar paprasčiau - suvyniojame į maistinę plėvelę. Šitaip jie išstovės ilgiau ir "negaus" drėgmės, o ir rankinėje bus saugiau. Skanaus ir gero sporto!
  13. 11. Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveika mityba ir receptai.
Šviežių daržovių salotos
(5)
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)
Imuniteto arbata
(1)