Tortilijų traškučiai su druska, raudonėliu, baziliku ir pomidorų padažu

2023-09-07 Autorius WorldRecipes.lt

Tortilijų traškučiai su druska, raudonėliu, baziliku ir pomidorų padažu
Esu tikra, kad šį užkandį net vaikai paruoštų. Jeigu jau pabodo pirkti bulvių traškučius, o namuose turite užsilikusių tortilijų lakštų, arba nežinote kokį užkandį neštis į svečius, tai gaminkite drąsiai! Skanu ir paprasta. Iš trijų lakštų man gavosi pilna vazelė tokių čipsų, bet kitą kartą gaminčiau didesnį kiekį, labai jau greitai dingsta nuo stalo. O tai pagyrimas šiems orkaitėje keptiems tortilijų traškučiams. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • tortilija: kelių lakštų
    • alyvuogių aliejus: 1-4 puodelio
    • druska: žiupsnelio
    • džiovinti raudonėliai: žiupsnelio
    • džiovintas bazilikas: žiupsnelio
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska bei prieskoniais.
  2. 2. Pasiruoštu mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių bei dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  5. 4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 5-10 minučių, kol apskrus. Pasilepinkite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau tortilijų traškučių receptų rasite: Tortilijų traškučiai.
Tortilijų traškučiai su druska, raudonėliu, baziliku ir pomidorų padažu
Tortilijų traškučiai su druska, raudonėliu, baziliku ir pomidorų padažu

Eglė

Tikrai labai skanūs. Visiems kas skaito šį komentarą rekomenduoju pamėginti. :)
Atsakyti
Varškės užtepėlė su lašiša
(54)
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)