Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare

2024-09-26 Autorius Vaida Bučinskienė

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare
Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu yra paprastas, bet gardus ir taip gerai pažįstamas užkandis. Šis puikus padažas prie keptos duonos sužavės kiekvieną. Padažas tirštas, tąsus ir taip tobulai dera su apskrudusios duonos gabalėliais.

Duonos juostelės iš pradžių apskrudinamos įkaitintame aliejuje, po to įtrinamos česnaku, suteikiant patiekalui intensyvaus skonio. Padažui paruošiama kreminė sūrio ir majonezo masė, kuri gardinama prieskoniais ir šlakeliu vandens (galima keisti grietinėle) ir kaitinama, kol tampa vientisa.

Autorės komentaras
- rekomenduoju duonos riekeles supjaustyti juostelėmis prieš kepant, taip visi gabalėliai iškeps tolygiai apskrudę. Česnako kiekis, žinoma, visiškai pritaikomas kiekvieno skoniui. Jeigu mėgstate aštriau, drąsiai naudokite daugiau skiltelių. Šis padažas keptai duonai man pavyko vienas gardesnių kiek teko išbandyti. 

Ingredientai

    • Duona: 0,5 kepalo
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Majonezas: 4 valg. š. (100 g)
    • Rūkytas lydytas sūris: 200 g
    • Pipirai: pagal skonį
    • Aliejus; duonai kepti
    • Virintas vanduo: 4 valg. š. (galima naudoti grietinėlę)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Duonos riekeles supjaustyti norimo dydžio juostelėmis.
  2. pjaustyta duona
  3. 2. Juosteles kepti gerai įkaitintame aliejuje kol duona taps gražiai apskrudusi (aliejaus keptuvėje turėtų būti tiek, kad apsemtų apie pusę riekelės).
  4. duonos juostelės iškepamos
    Reklama
  5. 3. Iškepusias duonos juosteles išdėlioti ant popieriniu rankšluoščiu ištiestos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių.
  6. duonos juosteles perkelti į lėkštę
  7. 4. Vėliau visą duoną įtrinti česnaku.
  8. duoną įtrinti česnakais
  9. 5. Padažui į dubenėlį sudėti tarkuotą rūkytą lydytą sūrį. Tokį sūrį tikrai pavyksta sutarkuoti paprasta tarka, tik gali prireikti kiek daugiau kantrybės.
  10. tarkuotas sūris
  11. 6. Šalia prie sūrio sudėti majonezą ir viską pagardinti druska.
  12. į dubenėlį sudėti majonezą ir prieskonius
  13. 7. Įpilti kelis šaukštus vandens ir kaitinti ant vidutinės kaitros nuolat maišant kol padažas taps vientisas ir tąsus. Jeigu norisi skystesnio padažo - galima įmaišyti papildomo vandens.
  14. 8. Duoną išdėlioti lėkštėje, padažą supilti į indelį ir patiekti šalia duonos. Žinoma, galima padažą supilti ant duonos ir viską gerai išmaišyti. Kuo padažas tirštesnis, tuo greičiau pradės kietėti, tad jį galima vėl pakainti, kad taptų tąsesnis.
Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare
Receptų autorė Vaida Bučinskienė

Xray

Kaip galima sutarkuoti lydytą sūrį? Gal turite omenyje, fermentinis sūris?
Atsakyti

G

Aš naudojau DVARO fermentinį sūrį

R

Įmeti lydytą sūrelį į kamerą, palaikai. Jis tampa pakankamai kietas ir galima sutarkuoti. :)

Sonata

Lydytą sūri įdėkite į šaldymo kamerą, po to gerai susitarkuos kai sušals.

n

sildykite suri su mojenezu ir prieskoniai ant ugnies
Atsakyti

Čia kaip parašo tai nei bėgt nei rėkt ,arba vertimai buna nei suprast nei atrast .
Atsakyti

Vaida

Tikra tiesa

Jugoslavas

Super žinokit labai skaniai "sueina" su pora alaus! Man patinka ir vyrai ir moterys tad vaišinti galima visus
Atsakyti
Lipnūs vištienos petukai
(3)
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)