Lipnūs vištienos petukai

2020-07-31 Autorius Kviečiu į virtuvę

Lipnūs vištienos petukai
Man šie lipnūs vištienos petukai gaunasi dieviškai skanūs ir jie yra labai lengvai pagaminami. Tokius petukus kažkada išmėginau viename restorane ir buvau sau pažadėjusi, kad tokius gaminsiu ir namie. Galiu pasakyti, kad dabar ištobulinau šį receptą ir namie gaunasi net geriau nei tame restorane. Kadangi tai buvo ne Lietuvoje, nėra didelės prasmės rašyti ir jo pavadinimo. :)

Taip pat, vasaros sezonus, juos galite kepti ir kepsninėje, neprireiks nei orkaitės. Pamėginkite jau šiandien!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos petukai: 1 kilogramo
    • druska: pagal skonį
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • čili: žiupsnio
    • bbq padažas: 2 valgomųjų šaukštų (naudojau granatų glazūrą)
    Bulvytėms (jei nori):
    • šviežios bulvės: pagal poreikį
    • druska: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • žasų taukai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite (jeigu jų norėsite prie vištienos, man jos labai tiko).
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Supjaustykite skiltelėmis.
  4. Reklama
  5. 3. Apvirkite vandenyje maždaug 10 minučių.
  6. 4. Tuomet vištienos petukus pabarstykite druska, pipirais, čili, paprikos bei česnako milteliais.
  7. 5. Apvirtas bulves taipogi pabarstykite druska, raudonėliu ir apvoliokite žąsų taukuose.
  8. 6. Sudėkite į kepimo skardą vištieną ir bulves.
  9. 7. Dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms.
  10. 8. Vištų petukus aptepkite glazūrą ir dar kepkite maždaug 10 minučių.
  11. 9. Skanaukite vištieną ir bulvytes "padažydami" į bbq padažą. Pasilepinkite!
  12. lipni vištiena
Tandoori vištiena
(5)