Daržovių blyneliai su vištiena, pievagrybiais ir sūriu

2019-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių blyneliai su vištiena, pievagrybiais ir sūriu
Mano vaikai labai sunkiai draugauja su įvairiausia mėsa, yra iš kategorijos "nevalgiukai". Tomis dienomis, kai mėsos atsisako turiu imtis eksperimentų. Aš žinau ko jie niekada neatsisako - blynelių. Nesvarbu kokia forma jie patiekti, gali būti saldūs, gali būti ne saldūs. Įvairiausi blynai jiems yra pasaulis. Tad šį kartą savo virtuvėje sukonstravau nuostabius vištienos blynelius su daržovėmis, pievagrybiais ir sūriu. Šių neatsisakė, ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. 

Tiesą pasakius, net neplanavau dalintis šiuo receptu su Jumis, bet vyras sakė, kad skonis itin geras ir, kad būtina dar pagaminti ateityje. Tad labai džiaugiuosi, kad nepamiršau jų nufotografuoti. Dabar lengvai galiu pasidalinti receptu, o Jūs eikite gaminti jau dabar, esu tikra - nenusivilsite! :) 

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukinijos: 1 (nedidelės)
    • svogūnų laiškai
    • krapai
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • druska
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • sūris: 50 gramų (naudoju "Džiugo")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių smulkiai supjaustome vištieną.
  2. 2. Įmušame kiaušinius, sudedame majonezą, miltus bei krakmolą. Įtarkuojame nuskustą cukiniją.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, krapus bei įspaudžiame česnaką. Pagardiname druska. Gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą.
  5. 4. Tuomet pievagrybius supjaustome skiltelėmis.
  6. 5. Pievagrybius pasūdome bei apkepame. Atvėsusius grybus bei sūrį sudedame į tešlą ir išmaišome.
  7. 6. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
  8. 7. Tada kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies iš abiejų pusių, kol visiškai iškeps.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!