Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė su čederio sūriu

2023-11-16 Autorius WorldRecipes.lt

Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė su čederio sūriu
Ar mėgstate įvairiais įdarais įdarytą vištieną? Aš tai tikrai labai mėgstu, man asmeniškai labai skanu. Taip pat labai mėgstu su tais įdarais eksperimentuoti. Kai kurie įdarai patinka labiau, kai kurie mažiau. Šį kartą parodysiu variantą, kuris labai patiko ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Šitaip gaminome jau nesuskaičiuojamą galybę kartų ir tikrai dar gaminsime ateityje, tad šiuo variantu labai drąsiai dalinuosi ir čia. Imkite! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4
    • špinatai: 1 puodelis
    • čederio sūris: 1 puodelis
    • pomidorai: 1 didelis (perpjautas į keturias dalis)
    • kiaušinių baltymai: 6
    • vištienos ar daržovių sultinys: 1/4 stiklinės
    • miltai: 1/2 stiklinės
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    Padažui:
    • pomidorai: 1 stiklinė (smulkiai supjaustyti)
    • pjaustytų špinatų: 1/2 stiklinės
    • actas: 2 valgomieji šaukštai
    • vištienos ar daržovių sultinys: 1/2 stiklinės
    • bazilikas: šviežias arba džiovintas
    • druska: pagal skonį
    • grūsti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iki 180 laipsnių įkaitinkime orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasidėkime vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkime po ketvirtadalį špinatų, sūrio bei pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukime į suktinuką. Gerai sutvirtinkime mediniu smeigtuku.
  2. 2. Tuomet dubenyje išmaišykime kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkime miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokime miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.
  3. Reklama
  4. 3. Trečiame etape didelėje keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkime vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkime į kepimo skardą ir 20-iai minučių pašaukime į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkime padažą.
  5. 4. Nedidelėje keptuvėje patroškinkime supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkime sultinį, actą, įberkime baziliko. Leiskime padažui užvirti bei troškinkime dar maždaug 2 minutes. Paskaninkite druska bei grūstais pipirais.
  6. 5. Galiausiai suktinukus ištraukime iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykime maždaug 3 centimetrų storio riekelėmis.
  7. 6. Sudėkime į lėkštes ir apliekime pomidorų padažu.
  8. 7. Pagamintą patiekalą papuoškime špinatų lapais. Ragaujam. Skanaus. :)
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)
Vištienos Chow mein - kiaušininiai makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)
Vištienos salotos su bolivinėmis balandomis, avinžirniais
(2)