Kepti vištienos filė gabaliukai orkaitėje

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti vištienos filė gabaliukai orkaitėje
Nors šis patiekalas labiausiai patinka vaikams, bet mano namuose jis mėgstamas ir suaugusiųjų. Vištiena gaunasi itin minkšta ir sultinga. Žinoma, kepant orkaitėje kepsnelių išorė nebus tokia traški, kaip iškepus keptuvėje, bet jie vis tiek itin skaniai valgosi. Iš pradžių kepsnelius trumpai pamarinavau su graikišku jogurtu, po to apvoliojau su džiūvėsėliais ir kietuoju sūriu. Patiekiau su dviem savo mėgstamais padažais, kurių receptais taip pat pasidalinsiu. Taip pat vištienos filė gabaliukais valgiau su troškintomis daržovėmis, bet jos čia nėra būtinos.

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • graikiškas jogurtas: ketvirtadalio stiklinės (jei labai tirštas, įpilame šaukštą vandens)
    • paprikos milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: pagal skonį
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
    • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: trečdalio stiklinės (parmezano, "Džiugo", Grana Padano ar panašiai)
    Graikiško jogurto ir krapų padažui:
    • graikiškas jogurtas: 0,5 indelio
    • krapai: 3 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustome)
    • citrinos sultys: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kitas saldiklis)
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio
    Avokadų padažui:
    • avokadai: 1
    • graikiškas jogurtas: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šauškto
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos gabaliukai orkaitėje: Vištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais (maždaug 5×3 centimetrų dydžio).
  2. 2. Tada indelyje sumaišome vištieną, jogurtą ir prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Paliekame marinuotis maždaug 20 minučių kambario temperatūroje.
  5. 4. Kitame indelyje sumaišome džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  6. 5. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  7. 6. Ant viršaus uždedame orkaitės groteles, ant jų vėl kepimo popierių (tam, kad vištienos apačia geriau apskrustų).
  8. 7. Vištienos gabaliukus apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-13 minučių.
  9. 8. Graikiško jogurto ir krapų padažas: Jei graikiškas jogurtas itin tirštas, galima įpilti kelis šaukštus vandens. Indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus tarpusavyje.
  10. 9. Avokadų padažas: Visus nurodytus ingredientus suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės Skanaus!
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)