Jau esu pasakojusi kaip kepti duoną tarsi bare ir kaip kepti duoną orkaitėje su sūriu ir majonezu, tačiau šį kartą noriu papasakoti apie kitokią užtepėlę prie keptos duonos. Toks česnakinis varškės padažas prie keptos duonos gaunasi tikrai labai skanus. Jis yra žymiai sveikesnis, nei mums įprastas sūrio-majonezo padažas, kuriame itin daug kalorijų. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti, gal ir Jums labai patiks toks gaminimo variantas, jeigu skaičiuojate kalorijas, tačiau kartais vis tiek norisi save palepinti.
Ingredientai
Keptai duonai:
mėgstama duona: 1 pakuotės (aš renkuosi su sėklomis)
1. Pirmiausia duoną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, lengvai apšlakstykite arba patepkite aliejumi, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad gabaliukai per daug tarpusavyje nesiliestų.
2. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (su vėjelio funkcija) maždaug 10 minučių, kol duona gražiai apskrus ir taps traški.
Reklama
3. Česnakinė varškės užtepėlė-padažas: Visus nurodytus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą (arba naudokite blenderį) ir sutrinkite iki vientisos kreminės tekstūros.
4. Iškepusią duoną įtrinkite česnaku ir pabarstykite druska.
5. Keptą duoną patiekite su pasiruošta užtepėlė-padažu. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Aliona
Tikrai labai tinka šitas padažas prie keptos duonos. Labai patiko!
Atsakyti
Aliona
Atsakyti