Ganėtinai seniai besigaminau šį vištienos juostelių užkandį, tad nusprendžiau, kad pats laikas. Labai mėgstu įvairius užkandžius prie alaus arba kitokių stipresnių gėrimų. O toks užkandis kaip tik toks. Idealiai derantys pipirų, sezamų aliejaus ir žaliųjų citrinų skoniai.
Jeigu savo namuose dar neturite sezamų aliejaus, o kiniškus patiekalus labai mėgstate - tai rekomenduoju nieko nelaukti ir įsigyti. Vos keli lašeliai tokio aliejaus patiekalui duos fantastišką skonį bei kvapą. Itin tinka kiniškų sriubų ir makaronų paskaninimui. Šiam mano gaminamam užkandžiui irgi labai tinka.
Svarbu gaminant šį patiekalą supjaustyti vištieną kuo ilgesniais šiaudeliais - šitaip daug skaniau. Taipogi svarbu kepant vištienos juosteles nesuversti visko į vieną krūvą, o kiekvieną juostą atskirti ir dėti gražiai į įkaitintą aliejų. Tai atima šiek tiek daugiau laiko, bet galutinis rezultatas viską atperka.
Be to, atsargiai su čili pipiriukais. Pirmiausia nepadauginame jų, ypač jei nesate aštrių patiekalų mėgėjas. O antra, kai supjaustysite čili, tai rankomis geriau nekrapštykite savo nosies ar akių. Iš patirties galiu pasakyti, kad labai jau nemalonus jausmas būna. :)