Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais

2023-08-28 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
Prie šių kepenėlių dar labai tinka rauginti agurkai. Ne marinuoti, o būtent rauginti, ypač naminiai! Nors man labiau patinka kepti svogūnai su pomidorų padažu, bet jeigu tingite juos kepti pasirinkite agurkus. :)

Ingredientai

    • vištos kepenėlės: 500 gramų
    • mėgstami prieskoniai (naudoju arba vištienos prieskoniu arba prieskonius kepsniams)
    • miltai: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus (kepimui)
    Patiekimui (galite keisti pagal save):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kepenėles nuplauname, jeigu reikia išpjauti nereikalingas dalis (tokie balti kaip stori siūlai, net nežinau kaip jie vadinasi, nors paskutiniu metu vištienos kepenėlės parduodamos ganėtinai "tvarkingos", aš įprastai net nerandu ką reikėtų išpjauti),
  2. 2. Perpjauname perpus (jeigu gabaliukai dideli).
  3. 3. Pabarstome prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti maždaug pusvalandį.
  4. 4. Po to įkaitiname keptuvę. Kepenėles apvoliojame miltuose (aš tiesiog miltuose išmaišau kepenėles)
  5. 5. Tada dedame į keptuvę. Ilgai kepti vištienos kepenėlių nereikia, nes bus itin sausos. Kepkite "iš akies" priklausomai nuo turimų kepenėlių dydžio.
  6. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau kepenėlių receptų rasite: Kepenėlių receptai.
Pyragas su vištiena, daržovėmis ir sūriu
(4)
Fajitas lavaše su vištiena ir daržovėmis meksikietiškai
(1)