Pyragas su vištiena, daržovėmis ir sūriu

2024-05-07 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su vištiena, daržovėmis ir sūriu
Prieš kelias dienas vienas kolegė savo gimtadienio proga visus darbe pavaišino itin gražiu ir gardžiu vištienos pyragu su daržovėmis ir sūriu. Tik pasirodo jos buvo pirktinis. O vakar vakare pagalvojau, kad idėja itin gera ir privalu išmėginti pasigaminti tokį patį savo virtuvėje - tik skanesnį ir žinant kokius produktus naudosiu. Ir galiu pasakyti, kad gavosi be galo skanus pyragas, kurį tikrai dar kartosiu.

Taip pat labai pradžiugino, kad ir mano vaikas valgė, nors pastaruoju metu jis visiškai nevalgiukas su tokiais rimtais patiekalais.

Beje, šis pyragas gardus ir šaltas.

Ingredientai

    Padui (iš šio kiekio gausis du 21 centimetro padai, aš vieną padą sunaudojau kitam pyragui):
    • sviestas: 120 gramų
    • kvietiniai miltai: 200 gramų
    • ruginiai miltai: 50 gramų (arba pilno grūdo kvietiniai, iš bėdos tinka ir paprasti)
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    Įdarui (šio įdaro užteks vienam 21 centimetro pyragui):
    • virta vištienos filė: 300 gramų (užtenka 20 minučių apvirti pasūdytame vandenyje)
    • brokolio žiedynai: 140 gramų (maždaug 0,5 nedidelio brokolio)
    • porai: 1
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • grietinėlė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • fermentinis sūris: 70 gramų
    • kario prieskonių milteliai
    • juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pado tešlai šaltą sviestą supjaustome kubeliais bei sudedame su miltais ir žiupsneliu druskos į virtuvinį kombainą.
  2. 2. Paleidžiame kombainą, kad miltai susimaišytų su sviestu. Tada kiaušinį paplakame su pienu, supilame į miltų bei sviesto trupinukus ir dar paleidžiame kombainą, kad trupinukai pradėtų lipti. Rankomis dar šiek tiek paminkome, kad suliptų į vieną gabalą.
  3. Reklama
  4. 3. Padaliname į dvi dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę bei paliekame šaldytuve maždaug 20 minučių.
  5. 4. Tuomet vieną gabalą tešlos iškočiojame iki maždaug 3 milimetrų storio (kitą gabalą pasiliekame kitam kartui - užšaldytam jam nieko nenutinka, arba naudojame kitam pyragui), klojame į kepimo formą suformuodamos maždaug 2,5-3 centimetrų aukščio kraštelius. Statome formą į šaldytuvą dar maždaug 10 minučių atšalti.
  6. 5. Po to atšalusį padą subadome šakute, ant viršaus klojame kepimo popierių bei beriame žirnius, pupeles arba tiesiog akmenukus, kad tešla kepdama nesikeltų. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Po maždaug 15 minučių ištraukiame, nuimame kepimo popierių su "prispaudukais" bei kepame dar maždaug 10 minučių iki gražaus parudimo.
  7. 6. Paskui vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Brokolio žiedynus pasmulkiname, užpilame su verdančiu vandeniu bei maždaug 2-3 minutes palaikome.
  8. 7. Tuomet perliejame šaltu vandeniu. Pusžiedžiais supjaustytą porą bei plonais šiaudeliais sutarkuotą morką pakepiname šlakelyje alyvuogių aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais.
  9. 8. Kiaušinius paplakame su grietinėle, druska, pipirais bei kario prieskoniais.
  10. 9. Galiausiai, ant beveik iškepusio pado dėliojame brokolius, tuomet - vištienos gabaliukus, po to klojame pakepintus porus su morkom, pilame grietinėlės bei kiaušinių plakinį ir ant viršaus barstome tarkuoto sūrio.
  11. 10. Dedame atgal į orkaitę bei kepame dar maždaug maždaug 30 minučių.
  12. 11. Iškepus šiek tiek atvėsiname.
  13. 12. Patiekiame ir skanaujame!
Pilno grūdo makaronai su vištiena
(1)