Sveika citrininė vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

2022-02-09 Autorius Lithuanian in the USA

Sveika citrininė vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis
Ganėtinai sveika, labai soti ir kiek kitokiu būdu nei įprastai paruošta vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis. Įprastai, kai aš verdu sriubą, daržoves į puodą sudedu paeiliui, pagal tai kiek laiko reikia išvirti skirtingas daržoves. Bet šįkart išmėginau kiek kitokį vištienos ir ryžių sriubos variantą. Iš pradžių išsiverdame sultinį, o paskui apkepame daržoves, sudedame ryžius ir tik paskutinėje vietoje vištieną. Šitoks sriubos gaminimo variantas atims šiek tiek daugiau laiko virtuvėje, bet mano asmenine nuomone, atskirai išvirtas sultinys sriubai suteikia itin gerą skonį.

Šiai sriubai privalote neužmiršti nusipirkti citrinų, nes citrinos sultys ne tik pridės fantastiško aromato, bet ir apjungs visus ingredientus. Vietoje ryžių galima kuo puikiausiai naudoti ir makaronus, tik tada juos sudedame į verdantį vandenį ir verdame tiek laiko, kiek yra nurodyta ant makaronų pakuotės. Jei norisi, taip pat galima naudoti ir kitas vištienos dalis, nebūtinai krūtinėlę. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • saliero stiebai: 3
    • morkos: 3 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • ryžiai: 0,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • citrinos: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • lauro lapeliai: 2
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • susmulkintos petražolės: 1 saujos
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną nulupkite, nuimkite viršutinį svogūno sluoksnį ir sudėkite į puodą.
  2. 2. Morkas gerai nuplaukite, nulupkite ir lupenas sudėkite į puodą kartu su svogūnu. Nupjaukite saliero stiebų galus ir taip pat sudėkite į tą patį puodą kartu su vištienos krūtinėle.
  3. 3. Užpilkite 8 stiklinėmis vandens. Sudėkite lauro lapelius, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite.
  4. 4. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite maždaug 25 minutes, kol vištiena išvirs.
  5. 5. Po to vištienos krūtinėlę išimkite iš sultinio, palikite atvėsti maždaug 5 minutes, tuomet suplėšykite į plonas juosteles šakučių pagalba.
  6. 6. Sultinį nukoškite ir išmeskite daržovių gabaliukus. Sultinį atidėkite į šalį.
  7. 7. Svogūną susmulkinkite, salierą ir morkas supjaustykite griežinėliais. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
  8. 8. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite smulkintas daržoves, čiobrelį ir kepinkite maždaug 5 minutes.
  9. 9. Paskui sudėkite ryžius, užpilkite prieš tai atidėtą sultinį ir užvirkite.
  10. 10. Tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite maždaug 15 minučių.
  11. 11. Sudėkite vištienos juosteles-gabaliukus, virkite dar apie 5 minutes, įmaišykite citrinos sultis (išspaustas iš dviejų citrinų), pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su šviežia petražole. Skanaukite!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos sriubų receptų rasite: Vištienos sriubos.
Sveika citrininė vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis
Paprasta Itališka svogūnų sriuba
(1)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)