Pieniška žiedinių kopūstų ir cukinijų sriuba su grietinėle

2023-08-22 Autorius Kviečiu į virtuvę

Pieniška žiedinių kopūstų ir cukinijų sriuba su grietinėle
Koks didžiulis gėris yra virti sriubą su tiesiai iš daržo parsineštomis daržovėmis. Man jų visą kalną visada priaugina mama. Ačiū jai už tai. Tad šį kartą į sriubą pakviečiau žiedinius kopūstus, žirnelius, cukiniją, morką ir bulves. Taip pat pridėjau grietinėlės ir gavosi fantastiškas rezultatas. Tikrai labai drąsiai rekomenduoju Jums šį receptą, nes esu tikra, kad patiks ir gaminsite šitaip ne vieną kartą. 

Ingredientai

    • bulvės: 4
    • žiediniai kopūstai: 1
    • cukinijos: 1
    • morkos: 1
    • žalieji žirneliai: 2 saujų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • vanduo: 1,5 litro
    • sviestas: 30 gramų
    • krapai: ryšulėlio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves ir morką nulupkite.
  2. 2. Tada bulves supjaustykite kubeliais, morką griežinėliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedais, o cukiniją sutarkuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Bulves ir morkas suberkite į puodą, supilkite vandenį ir užkaiskite sriubą virti.
  5. 4. Pavirkite maždaug 15 minučių ir tada suberkite žiedinius kopūstus, žirnelius bei cukiniją.
  6. 5. Pagardinkite druska, pipirais, sviesto gabaliuku, supilkite grietinėlę ir pabaikite sriubą virti.
  7. 6. Pabarstykite susmulkintais krapais, patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau cukinijų sriubų receptų rasite: Cukinijų sriubos.
Pieniška žiedinių kopūstų ir cukinijų sriuba su grietinėle
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Kreminė porų ir bulvių sriuba
(5)
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)