Kiaulių ausų čipsai - traškučiai

2021-01-27 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulių ausų čipsai - traškučiai
Man toks kiaulės ausų čipsų-traškučių receptas yra tikras atradimas. Aš seniau juos pirkdavau parduotuvėse, bet jie kainuoja gana brangiai. Tad nusprendžiau pasigaminti savo namuose dar geresnius. Po kelių eksperimentų, dabar jau drąsiai galiu pasidalinti receptu, nes esu tikra, kad nenuvilsite!

Ingredientai

    • kiaulės ausys: 2
    • svogūnai: 2 nedidelių
    • morkos: 2 nedidelių
    • saliero gumbai: poros gabaliukų
    • lauro lapai: 2
    • pipirai: ~3-4 grūdelių
    • čiobrelis: ~3-4 šakelių
    • druska
    • miltai
    • aliejus (traškučiams kepti)
    • druska
    • rūkyta paprika

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulės ausis su šepetuku nuplauname po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Tada įdedame į puodą ir užpilame šaltu vandeniu. Verdame, kol užvirs.
  3. 3. Paskui vandenį nupilame, ausis nuplauname, užpilame švariu vandeniu, kad apsemtų, ir dar kartą verdame, kol užvirs (nugraibome vis atsirandančias putas).
  4. 4. Kai jau užvirs, kaitrą sumažiname iki minimumo, kad vanduo vos judėtų.
  5. 5. Sudedame sausai pakepintas daržoves: svogūną, morką, salierą, taip pat pipirų grūdelius, lauro lapus ir čiobrelius.
  6. 6. Verdame uždengtame puode maždaug 3 valandas.
  7. 7. Atvėsiname sultinyje, kuriame virė.
  8. 8. Po to ausis išimame, nusausiname ir dedame ant kepimo popieriaus lapo, uždengiame kitu kepimo popieriaus lapu, ant viršaus uždedame sunkų daiktą (plytą, puodą su vandeniu ar panašiai).
  9. 9. Šitaip paslėgtas ausis šaldytuve laikome per visą naktį.
  10. 10. Paskui paslėgtas ausis supjaustome plonais griežinėliais ir apvoliojame miltuose.
  11. 11. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintuose riebaluose maždaug 3-4 minutes.
  12. 12. Iškepusius kiaulių ausų čipsus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalių perteklių.
  13. 13. Pabarstome druskos ir rūkytos paprikos mišiniu. Lepinamės!
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)