Troškintos vištienos kojelės su konservuotais pomidorais ir baltu vynu

2023-11-06 Autorius WorldRecipes.lt

Troškintos vištienos kojelės su konservuotais pomidorais ir baltu vynu
Įdomus faktas: Šiomis dienomis mes visi vištieną suprantame kaip savaime suprantamą, kasdienišką, lengvai pagaminama maistą. Bet šitaip buvo tikrai ne visada. Antai Italijoje, iš kur yra kilęs šis receptas, anksčiau vištos buvo itin vertinamos dėl kiaušinių ir niekas jų nepjaudavo kai negalėjo sugalvoti nieko kito vakarienei... Pasiturinčios šeimos vištieną skanaudavo pačiu geriausiu atveju sekmadienio pietums, o biednos - tik pačios didžiausioms šventėms... Ir šis receptas skaitydavosi prabanga. Tad pasiruoškite šios prabangos vakarienei. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos kojelės: ~8-10 (arba visa višta, supjaustyta į tiek dalių)
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
    • svogūnai: 2 dideli (stambiai sukapoti)
    • česnakas: 2 didelių skiltelių (išspaustų)
    • baltas sausas vynas: 1 stiklinės
    • konservuoti pomidorai: ~900 gramų
    • lauro lapai: 1
    • rozmarino lapai: 1 valgomojo šaukšto (susmulkinti)
    • petražolių lapai: 1 saujos (susmulkinti)
    • druska
    • pipirai
    • malta paprika: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kojeles įtriname druska bei pipirais ir paprika.
  2. 2. Tuomet įkaitiname troškintuvą arba gilią keptuvę su aliejumi bei apkepame svogūnus, kol suminkštės. Po to įdedame česnakus bei dar porą minučių apkepame.
  3. Reklama
  4. 3. Tuo pačiu metu įkaitiname keptuvę su aliejumi bei apkepame vištienos kojeles iš abiejų pusių. Įdedame apkeptas vištienos kojeles į puodą su svogūnais, įpilame baltą vyną bei kepame ant didelės ugnies, kol vynas beveik išgaruos.
  5. 4. Įdedame pomidorus (stambiai susmulkintus) įpilame jų sultis, įdedame lauro lapą, rozmariną bei petražoles. Užverdame, tuomet paskaniname druska bei pipirais pagal savo skonį.
  6. 5. Sumažiname ugnį iki mažos bei uždengiame puodą dangčiu, bet ne sandariai (maždaug du trečdaliai puodo turėtu būti uždengta), ir troškiname apie 45-50 minučių. Padažas sutirštės, o vištiena paliks minkšta bei sultinga.
  7. 6. Patiekiame su ryžiais. Viską galite pabarstyti susmulkintomis petražolėmis. Mėgaujamės!
Troškintos vištienos kojelės su konservuotais pomidorais ir baltu vynu
Enčilados su vištiena ir pupelėmis
(2)
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(79)
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)