Vištiena indišku stiliumi

2020-08-17 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vištiena indišku stiliumi
Turiu prisipažinti, kad šį patiekalą gaminau ne aš. Jį pagamino mano vyresnioji dukra ir pakvietė šeimą vakarienės. Man teko tik žavėtis, nufotografuoti, aprašyti ir žinoma paskanauti. Galiu pripažinti, kad patiekalas labai vykęs, todėl būtinai noriu pasidalinti su visais skaitytojais. Skanumėlis! 

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 (~600 gramų)
    • druska: pagal skonį
    • kario milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkintas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • laiškinis česnakas: pundelio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    Padažui:
    • sviestas: 30 gramų
    • svogūnai: 1
    • druska: žiupsnio
    • garam masala prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • smulkintas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • konservuoti pomidorai: 200 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • aštrus padažas: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. vištiena supjaustyta juostelėmis
  3. 2. Tuomet pabarstykite druska, kario prieskoniais, susmulkintu česnaku bei imbieru.
  4. 3. Užpilkite jogurtu. Gerai išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. aliejus įkaitintas keptuvėje
  7. 5. Iškepkite vištieną ir atidėkite ją į šalį.
  8. 6. Padažas: Ištirpinkite sviestą.
  9. tirpinamas sviestas
  10. 7. Suberkite garam masala prieskonius, kalendrą ir imbierą. Pakepinkite šiek tiek.
  11. 8. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  12. svogūnas supjaustytas gabaliukais
  13. 9. Pakepinkite svogūną, kol šis gražiai apskrus.
  14. 10. Tada sudėkite pomidorų tyrę, konservuotus pomidorus ir pakepinkite.
  15. 11. Supilkite vandenį, grietinėlę ir aštrų padažą, taip pat berkite druskos.
  16. 12. Pakaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti.
  17. 13. Sudėkite vištienos gabaliukus. Pakaitinkite viską, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
  18. 14. Patiekite su virtais ryžiais. Pabarstykite susmulkintais laiškiniais česnakais. Skanaukite!
  19. vištiena indiškai su virtais ryžiais
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)
Apelsinų sultyse troškinta vištiena
(4)
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(3)