Vištienos troškinys su pievagrybiais, morkomis ir bulvių košės kepure

2024-02-06 Autorius Samčio užrašai

Vištienos troškinys su pievagrybiais, morkomis ir bulvių košės kepure
Šį kartą dalinuosi itin paprastu receptu vakarienei - iš vištienos, bulvių ir pievagrybių, kuri pas mus dingo be galo greitai. Pažaidimo gaminant šį patiekalą yra, bet ne tiek ir daug kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
 
Išvada? O išvada šiandien tokia, kad iš paprasčiausių ingredientų galima susikurti vos ne 10 balų vertą labai skanią ir sočią vakarienę. Tikrai rekomenduoju jau šiandien išmėginti!

Beje, jeigu norisi galima ruošti mažuose indeliuose kiekvienam valgytojui atskirai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 6 (nuluptos bei supjaustytos mažais gabalėliais)
    • pienas: 2,5 stiklinės
    • sviestas: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • morkos: 1
    • miltai: 0,25 stiklinės
    • pievagrybiai: 5
    • vištiena: 500 gramų
    • Dižono garstyčios: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
    • žalieji žirneliai: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išverdame, nupilame vandenį bei įpilame pusę stiklinės pieno, įberiame druskos ir įdedame šaukštą sviesto.
  2. 2. Sugrūdame bulves.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje išlydome likusį sviestą bei apkepiname susmulkintus svogūnus, česnakus ir sutarkuotas morkas.
  5. 4. Tada sudedame nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną, supjaustytus pievagrybius bei pakepiname. Beriame miltus, pamaišome.
  6. 5. Sumaišome pieną, garstyčias, citrinos sultis ir rozmarinų lapelius bei šiuo mišiniu užpilame keptuvės turinį. Patroškiname kelias minutes.
  7. 6. Suberiame žirnelius, išmaišome bei patroškiname dar porą minučių.
  8. 7. Po to sudedame keptuvės turinį į orkaitėje kepti skirtą indą, uždedame tolygiai bulvių košės bei kepame orkaitėje maždaug 5 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kad bulvių košė truputį paskrustų ir susigertų vištienos troškinio kvapas.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Vištienos troškinys su pievagrybiais, morkomis ir bulvių košės kepure
Vištienos troškinys su pievagrybiais, morkomis ir bulvių košės kepure
Vištienos fajitos su ypač daug daržovių
(4)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)
Kepti ryžiai su vištiena, morkomis ir žirneliais
(2)
Ryžių užkepėlė / apkepėlė su vištiena, pupelėmis ir sūriu
(8)