Lipnūs vištienos sparneliai su krakmolu, teriyaki ir saldžiarūgščiais padažais

2024-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Lipnūs vištienos sparneliai su krakmolu, teriyaki ir saldžiarūgščiais padažais
Šis vištiena tokia skani, kad valgant rankomis neįmanoma neapsilaižyti pirštų. O jeigu rimtai tai tokie vištienos sparneliai man tarsi saulėgrąžos, vis negaliu nustoti valgius. O ypatingai, jeigu jie yra paruošti pagal šį mano labai pamėgtą receptą. Jau net nepamenu, kur atradau šį lipnios vištienos pagaminimo būdą, tik puikiai žinau, kad mūsų šeimoje, jis iškart "prilipo". Dabar šitaip gaminame ganėtinai dažnai ir galiu drąsiai pasakyti, kad dar nei karto nenusivylėme. Mėginkite šiandien pasigaminti ir Jūs, esu tikra, kad Jums patiks! 

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 500 gramų
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaušktų
    • teriyaki padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • saldžiarūgštis padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • čili padažas: šlakelio (naudoju "Pipiri" tipo)
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos sparnelius pabarstykite druska, pipirais bei paprikos milteliais.
  2. 2. Tuomet apvoliokite krakmole ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę - 180 laipsnių, 20 minučių.
  3. 3. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supilkite teriyakio, saldžiarūgštį ir čili padažus bei pakaitinkite, kol padažas sutirštės.
  4. 4. Sudėkite vištienos sparnelius, apipilkite padažu, išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių.
  5. 5. Valgykite vienus arba su virtais ryžiais. Skanaus!
Vištos kepimas lėtai arba kaip kepti vištą orkaitėje
(3)
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija
(2)
Vištienos ir mango stir-fry
(1)
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)