Vištienos ir mango stir-fry

2020-03-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos ir mango stir-fry
Šitaip pagaminta vištiena yra verta tik pačių didžiausių pagyrų. Šiame patiekale susipina ir saldumas, ir aštrumas... Aišku, priklauso dar ir nuo mango kokybės, bet jeigu namie turite skanų, minkštą mango, tai tik pirmyn gaminti kuo greičiau...

Man šis patiekalas prilygsta restorano maistui, tai kodėl gi, neatsidarius restorano namuose nors vienam vakarui. :) 

Ingredientai

    • mangai: 2 (nedideli)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • jalapeno pipirai: 1
    • tarkuotas imbieras: 0,5 šaukštelio
    • laimo vaisiaus sultys: 2 šaukštų
    • aštrus padažas: 1 šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų (tinka ir vištienos šlaunelių mėsa)
    • sezamų aliejus: 1 šaukšto
    • krakmolas: 1-2 šaukštų
    • sojų padažas: 2 šaukštų
    • šviežios žirnelių ankštys: 150 gramų (nėra būtina)
    • medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" natūralų medų be priedų)
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susipjaustykite nuluptus mangus nedideliais gabaliukais, svogūną ir jelepeno pipirą susmulkinkite ir viską sudėkite į dubenį.
  2. 2. Tuomet sudėkite tarkuotą imbierą ir aštrų padažą. Supilkite laimo sultis ir pagardinkite druska bei pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
  5. 4. Žirnių ankštis išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 2-3 minutes) ir perliekite lediniu vandeniu.
  6. 5. Po to į dubenį dėkite vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą vištieną, sezamų aliejų, krakmolą ir vieną šaukštą sojų padažo. Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti maždaug 10 minučių.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  8. keptuvėje įkaitintas šlakelis aliejaus
  9. 7. Sudėkite vištienos gabaliukus. Kepinkite ant stiprios kaitros, kol vištiena apskrus bei iškeps.
  10. 8. Tada sudėkite žirnių ankštis, paruoštą mango salsą, pilkite sojų padažą, dėkite medų ir maišant kepinkite maždaug 5 minutes.
  11. 9. Užberkite sezamo sėklų. Patiekite su savo mėgiamu garnyru ir lepinkitės!
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
(1)
Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
(4)