Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu

2023-11-23 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
Šįkart Jūsų teisimui ir apetitui sužadinti - prancūziškas nerealiai skanus nesaldus pyragas, galima pavadinti apkepu arba beveik pica.

Šis Quiche [kyšas] pagamintas su cukinijomis bei vištienos filė. Tai ganėtinai lengvas švelnaus skonio patiekalas, tiks tiek pietumis, tiek vakarienei. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Pagaminamas tikrai ganėtinai greitai, todėl labai daug laiko nesugaišite. 

Kyšas gali būti gaminamas ne vien tik su cukinija ir/ar vištiena (galite gaminti tik su daržovėmis be jokios mėsos), galite užsiimti improvizacijomis: pvz. su garstyčiomis, ar rūkytais lašinukais, taip pat su špinatais, pomidorais ir taip toliau.

Ingredientai

    • šviežios sluoksniuotos tešlos: 1 (naudoju pirktinę)
    • kiaušiniai: 3
    • cukinijos: 1 (vidutinio dydžio)
    • vištienos filė: ~200-250 gramų
    • 10% riebumo grietinėlė: 150 mililitrų (galite keisti natūraliu jogurtu)
    • porai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų
    • mozarella: 100 gramų (supjaustytos griežinėliais)
    • druska
    • sojos padažas
    • alyvuogių aliejus
    • malti juodieji pipirai
    • raudonėlis
    Taip pat:
    • 26-28 centimetrų skersmens kepimo forma
    • kepimo popierius

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Išvyniojame sluoksniuotą tešlą, kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tuomet sudedame sluoksniuotą tešlą - suformuojame kraštelius (vos vos užlenkdami į vidų).
  3. Reklama
  4. 3. Tada vištienos filė supjaustome gabaliukais (ar juostelėmis) ir lengvai apkepame šlakelyje alyvuogių aliejaus įkaitintoje keptuvėje.
  5. 4. Kepdamos apšlakstome keliais lašais sojos padažo, įberiame druskos ir pipirų.
  6. 5. Paskui suberiame susmulkintą porą ir apkepame nuolatos vartydamos ant silpnos ugnies.
  7. 6. Apkepintą vištieną su poru išimame ir sudedame į indą.
  8. 7. Cukiniją supjaustome itin plonai griežinėliais ir su trupučiu alyvuogių aliejaus lengvai apkepame, kol cukinija suminkštės. Įberiame šiek tiek druskos. Išimame ir sudedame į indą. Jeigu reikia nuvarviname kepimo metu susidariusį skystį.
  9. 8. Tris kiaušinius gerai išplakame iki putų, tuomet supilame grietinėlę (arba natūralų jogurtą), įberiame druskos, maltų pipirų ir raudonėlio - viską gerai išplakame. Po to įmaišome smulkiai sutarkuotą fermentinį sūrį - viską gerai išmaišome.
  10. 9. Ant tešla išklotos skardos, sudedame apkeptą vištieną su porais - tolygiai paskirstome per visą skardą. Tuomet ant viršaus sudedame ir tolygiai paskirstome apkeptas cukinijas - viską užpilame paruoštu kiaušinių-grietinėlės-sūrio padažu.
  11. 10. Ant viršaus išdėliojame mozarellos griežinėlius. Kepame maždaug pusvalandį orkaitėje.
  12. 11. Patiekiame ir skanaujame!
Kijevo kotletai iš faršo
(1)
Tostadas de Tinga de Pollo - Tortilijų skrebučiai (tostada) su troškinta vištiena
(1)
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)