Vištienos maltinukai su džiovintais grybais

2018-03-28 Autorius Oditėlės blogas

Vištienos maltinukai su džiovintais grybais
Draugė padovanojo miške rinktų ir sudžiovintų grybų šiek tiek, bet ne tiek daug, kad pavyktų labai rimtas patiekalas. Todėl nusprendžiau, kad jais reikia pagardinti vištienos maltinukus - tikrai nerealiai skanu ir nenuobodu. Labai patiko, kad jie gavosi tokie purūs bei sultingi, tad papildomai padažo visai nereikėjo ir nesinorėjo.

Ingredientai

    • malta vištiena: 600 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • šviežias čiobrelis: kelių šakelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • džiovinti miško grybai: 8 gramų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas pavyktų skanesnis, aš vištieną visada susimalu pati. Pirktinis faršas manęs nežavi, nes jame būna įdėta papildomų priedų, kurie suprastina patiekalo kokybę.
  2. 2. Iš pradžių grybus sudedame į dubenėlį, užpilame su karštu vandeniu bei paliekame išbrinkti maždaug 15 minučių.
  3. 3. Tada nupilame vandenį, nuspaudžiame vandenį bei smulkiai supjaustome.
  4. 4. Į dubenį sudedame vištienos faršą, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, sudedame susmulkintus grybus bei viską gerai išminkome.
  5. 5. Formuojame norimo dydžio maltinukus. Juos iš abiejų pusių apskrudiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  6. 6. Po to sudedame į puodą, užpilame su verdančiu vandeniu, įberiame truputį druskos bei kai užvirs, verdame maždaug 15-20 minučių ant mažos ugnies.
  7. 7. Patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos maltinukų receptų rasite: Vištienos maltinukai.

Arūnas

NEDEDA parduotuvėse į faršą jokių priedų! Iš kur tą legendą ištraukėt ir dar kitus klaidinat. Tik į gaminius iš faršo jau prideda prieskonių.
Atsakyti
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)
Vištienos kebabas lėkštėje | Receptas
(5)