1. Pradžioje vištieną pabarstome druska ir pipirais. Į gilią keptuvę pilame aliejaus, įkaitiname. Apkepame vištieną maždaug 5 minutes. Išimame iš keptuvės.
2. Tuomet į tą pačią keptuvę dedame svogūnus bei paprikas, kepame maždaug 5 minutes, kol suminkštės. Dedame grybus, česnaką, paskaniname druska, pipirais. Kepame dar apie 7 minutes.
3. Tada įdedame žiupsnelį aštriųjų paprikų, supilame vyną, sudedame vištieną. Paverdame minutę, kad išgaruotų alkoholis.
4. Supilame konservuotus pomidorus, sekame pusę smulkintų bazilikų. Įberiame druskos, pipirų. Verdame 1 valandą ir 10 minučių ant silpnos ugnies.
5. Galiausiai tiekiame su šviežia itališka duona bei bazilikais.