Rūkytos vištienos mišrainė su kukurūzais ir ananasais

2024-10-21 Autorius 5 produktai

Rūkytos vištienos mišrainė su kukurūzais ir ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su kukurūzais ir ananasais yra gaivi ir sultinga užkanda, puikiai tinkanti įvairioms progoms. Mišrainės pagrindą sudaro rūkyta vištiena, kuri suteikia patiekalui malonų, dūminį skonį, o kukurūzai ir ananasai prideda saldumo ir švelnaus rūgštumo. Dažniausiai mišrainėje taip pat naudojamos įvairios daržovės, kaip agurkai ar paprika, o kartais dedami ir virti ryžiai, kad patiekalas būtų sotesnis. Visa tai dažniausiai sumaišoma su majonezu arba lengvesniu padažu, kuris padeda subalansuoti ingredientų skonius.

Redaktorės Vaidos komentaras - rūkyta vištiena ir ananasai yra vienas iš tų derinių, kur gal kiek netikėtai, bet laba dera kartu. Papildykite salotas kitomis daržovėmis ar, kaip jau minėta, virtais ryžiais. Gausite tikrai sotų pietų patiekalą. 

Ingredientai

    • Rūkyta vištiena: 200 g
    • Konservuoti kukurūzai: 150 g
    • Konservuoti ananasai: 150 g
    • Poras: 20 g (baltoji dalis)
    • Majonezas: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Rūkytą vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Supjaustyti ananasus ir sudėti prie vištienos.
  3. 3. Ten pat sudėti ir kukurūzus (be skysčio).
  4. 4. Poro baltąją dalį supjaustyti plonais žiedais ar pusžiedžiais ir sudėti prie kitų ingredientų.
  5. 5. Dėti majonezo, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Mišrainė su krevetėmis ir ryžiais
(1)