Virtų burokėlių ir konservuotų avinžirnių mišrainė

2024-05-11 Autorius WorldRecipes.lt

Virtų burokėlių ir konservuotų avinžirnių mišrainė
Jau ne vieną kartą sakiau, kad be galo mėgstu burokėlius. Tiek virtus burokėlius, tiek keptus burokėlius. Tad šiandien rodau dar vieną labai patikusį receptą su jais ir su avinžirniais. Neseniai sakiau, kad šeimoje bandome "prisijaukinti" kuo daugiau avinžirnių. Tad šis receptas tam labai tiko ir patiko! :)

Beje, šiomis patikusiomis idėjomis iš avinžirnių jau dalinausi anksčiau:
- traškūs apvirti ir iškepti avinžirniai;
- avinžirnių sriuba su mėsa;
- avinžirnių troškinys su daržovėmis;
- indiškas vištienos troškinys su avinžirniais;

Drąsiai pamėginkite ir šiuos receptus! :) 

Ingredientai

    • virti burokėliai: 2
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • malta kalendra
    • granatų sirupas
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną bei česnako skilteles susmulkinkite.
  2. 2. Tada aliejų įkaitinkite keptuvėje, apkepinkite svogūną, pabaigoje suberkite česnaką, pakaitinkite dar kelias minutes. Atvėsinkite.
  3. 3. Tuomet burokėlius supjaustykite trikampėliais, sumaišykite su nusunktais konservuotais avinžirniais, atvėsintais svogūnais, berkite kalendros, druskos ir pipirų, išmaišykite.
  4. 4. Apšlakstykite granatų sirupu bei skanaukite!
Virtų burokėlių ir konservuotų avinžirnių mišrainė
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)