Troškintos antienos arba vištienos kulšelės su alyvuogėmis ir slyvomis

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Troškintos antienos arba vištienos kulšelės su alyvuogėmis ir slyvomis
Kai gaminau šias kulšeles, mažiausiai tikėjausi, kad nuo jų skonio mes tiesiogine to žodžio prasme su šeima "kaifuosime". Tai buvo didžiulis įvertinimas, žinant, kad ypač mažieji pasižymi dideliu kritiškumu.

Kulšelės troškinamos žemesnėje temperatūroje, tad iškepusi mėsytė gaunasi minkšta ir sultinga. Mėginau gaminti tiek vištienos, tiek antienos kulšeles. Pavyko puikiai abiem variantais, tad rinkitės tą paukštieną, kurios turite namuose, arba kurios skonis labiau patinka. Aš šį kartą, kai susiruošiau gamindama ir nufotografuoti, turėjau antienos.

Ingredientai

    • šviežios antienos kulšelės: 6 (arba vištienos kulšelės)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • marinuoti ančiuviai aliejuje: 2
    • džiovintos slyvos: 150 gramų (pasilikite 6-8 vnt.)
    • žaliosios alyvuogės be kauliukų: 150 gramų (pasilikite 6-8 vnt.)
    • marinuoti kaparėliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • švieži raudonėliai: kelių šakelių
    • vištienos sultinys: 250-300 mililitrų
    • lauro lapeliai: 3
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į blenderį sudedame truputį pasmulkintas česnako skilteles, ančiuvius, kaparėlius, alyvuoges, raudonėlio šakeles, malame maždaug 2-3 minutes.
  2. 2. Tada dedame džiovintas slyvas bei dar pamalame, kol slyvos susimals.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet antienos kulšeles nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, iš abiejų pusių pabarstome su druska bei maltais pipirais. Dedame odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų.
  5. 4. Kai gražiai apskrus, apverčiame bei labai trumpai apkepame kitą pusę. Kulšeles sudedame į kepimo skardą.
  6. 5. Po to iš keptuvės išpilame riebalus, sudedame sumaltą masę, pakepame maždaug 10-15 sekundžių bei dedame viską į kepimo skardą.
  7. 6. Supilame vištienos sultinį (jis turi iki pusės apsemti kulšeles), išdėliojame alyvuoges, slyvas, uždengiame su folija arba dangčiu bei kepame 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių.
  8. 7. Galiausiai patiekiame su ryžiais arba mėgiamu garnyru. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kulšelių receptų rasite: Vištienos kulšelių receptai.
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)
Virtos vištų kojos padaže
(1)
Vištienos gabalėliai su medaus padažu
(1)
Skaniausia apelsininė vištiena
(5)