Keptuvėje keptos traškios vištienos juostelės su sezamais

2024-01-18 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptos traškios vištienos juostelės su sezamais
Galiu drąsiai Jums pasakyti, kad tai mano vaikų pats mėgstamiausias patiekalas iš vištienos. Tad tenka gaminti jį dažnokai, kad tik jie ją valgytų ir "nepultų" tik prie saldumynų. Bet mes su vyru negalime labai skųstis, nes šis patiekalas patinka ir mums. Paprastas paruošimas, paprasti ingredientai - geras galutinis rezultatas. Ko daugiau gali reikėti? Tad imkite šį receptą, gaminkite ir mėgaukitės nuostabiu patiekalu! :)

Beje, jei norite sveikesnio varianto, galite vištienos juosteles kepti orkaitėje.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 700 gramų
    • kiaušinių: 2
    • paukštienos prieskonių
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • sezamo sėklų: 1 pakelio (arba pagal poreikį)
    • džiūvėsėlių: 1 stiklinės (arba pagal poreikį)
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite pailgomis lazdelėmis, ištrinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir paukštienos prieskoniais.
  2. 2. Tada viename inde suplakite kiaušinius su vienu šaukštu vandens.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame dubenėlyje pasiruoškite džiūvėsėlius, o trečiame - sezamo sėklas.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti ganėtinai daug).
  6. 5. Imkite vištienos juosteles, kiekvieną merkite į kiaušinio plakinį, tuomet apvoliokite džiūvėsėliuose, vėl merkite į kiaušinius ir galiausiai į sezamus.
  7. 6. Kepkite, kol gražiai apskrunda.
  8. 7. Patiekite su mėgstamu padažu, aš tiesiog sumaišiau majonezą su pomidorų padažu ir pagardinau druska bei pipirais. Skanaus!
Skardoje kepta vištiena
(1)
Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas
(1)