Kapotos vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu

2022-05-02 Autorius Tinginių maistas

Kapotos vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu
Tokius kapotos vištienos kepsnius su krakmolu ir majonezu aš labai mėgdavau dar tada, kai juos iškepdavo mano mama. Kažkada pamėginai pagaminti pati ir puikiai pavyko. :) Gardūs kepsniukai, mėsa būna minkšta ir sultinga. Mūsų šeimai itin skanu, kai patiekaluose išryškėja česnako skonis.

Gaminti šį patiekalą galite tiek su vištiena, tiek su kalakutiena. Esu gaminusi su abiem variantais ir viskas puikiai gaunasi. Kadangi kalakutiena yra kiek sausesnė nei vištiena, tai kepti reiktų kiek trumpiau.

Šiuos kepsnelius itin skanu patiekti su pievagrybių padažu, bet galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištiena sukapokite arba supjaustykite labai nedideliais kubeliais.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais ir česnako granulėmis (arba įspauskite česnako skiltelę), dėkite majonezą ir gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Palikite šaldytuve bent jau 60 minučių, kad pasimarinuotų. Aš pati labai dažnai viską susiruošiu ryte, o kepu vakare, būna puikiai susimarinavę.
  5. 4. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su vištiena, kartu su susmulkintais krapais ir krakmolu.
  6. 5. Jeigu gamindami naudosite grybus, juos reikia pakepinti prieš maišant į mėsą.
  7. 6. Kepkite ant nedidelės kaitros, iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
  8. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)