1. Iš pradžių sumalame vištienos file kartu su svogūnu, sudedame susmulkintus su blenderiu avižinius dribsnius (ne labai smulkiai), įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, česnako miltelių, bazilikų ir viską gerai išminkome iki vientisos masės.
2. Tuomet kepimo indą sutepame aliejumi.
3. Tada vištienos faršą padaliname į 7 dalis, iš kiekvieno gabaliuko suformuojame kotletuką.
4. Sudedame į kepimo indą ir padarome "lizdelius" (įspaudžiame duobutes mažos stiklinės pagalba).
5. "Lizdelius" kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
6. Po to išimame iš orkaitės ir į kiekvieno "lizdelio" vidurį įdedame sutarkuoto sūrio, įmušame putpelės kiaušinį ir kepame dar maždaug 10-15 minučių, iki norimo kiaušinio iškepimo lygio.
7. Iškepusius kotletukus patiekiame šiltus su susmulkintais žalumynais ir daržovių salotomis. Skanaus!