Vištienos krūtinėlė įdaryta špinatais ir varške

2018-08-23 Autorius Ką suvalgyti?

Vištienos krūtinėlė įdaryta špinatais ir varške
Šį kartą Jūsų teismui mano labai vykęs ir mano pačios labai mylimas receptas. Tinka tiek savaitgalio pietums, tiek užsukusiems svečiams pavaišinti. Nors kai kitiems žmonėms gali atrodyti keistas derinys vištiena su varškė, bet Jūs išmėginkite, aš pažadu, kad nenusivilsite. Skubu dalintis, kad dar spėtumėte pasigaminti dar šiandien arba bent jau artimiausiomis dienomis. 🙂

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4
    • špinatai: gero pundo
    • petražolės: ryšulėlio
    • svogūnų laiškai: ryšulėlio
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • grūdėta varškė: ~300 gramų
    • baltas vynas: 200 mililitrų
    • vištienos sultinys: 200 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pats pirmasis bei pats atsakingiausias veiksmas šiame recepte - įpjauti vištienos krūtinėles, kad pasidaryti kišenę. Imkite vištienos krūtinėlę bei ploną, aštrų peilį. Pjaukite storesnį krūtinėlės šoną.
  2. 2. Viena ranka lengvai prispaudžiame krūtinėlę, o kita pjauname. Pjauname kuo giliau, bet žiūrime, kad peilis neišlįstų kiaurai. Turi gautis "kišenė". Mėsą pabarstykite pipirais ir druska.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet susipjaustykite špinatus,
  5. 4. Susipjaustykite petražoles ir svogūnų laiškus.
  6. 5. Žalumynus, susmulkintą česnaką bei varškę dėkite į dubenį ir gerai ranka išmaišykite, paspaudykite, kad gauta masė kuo mažiau byrėtų.
  7. 6. Belieka prikimšti vištienos krūtinėlių "kišenes".
  8. 7. Kimškite, kiek telpa, svarbu, kad vėliau būtų galima mediniais smeigtukais "sukabinti". Dabar belieka vištieną tik iškepti.
  9. 8. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite krūtinėles.
  10. 9. Leiskite dailiai apskrusti iš visų pusių. Kepkite dalimis.
  11. 10. Baigus kepti vištieną, į tą pačią keptuvę supilkite vyną bei maišydamos nugrandykite keptuvės dugną.
  12. 11. Truputį pavirinusios vyną, pilkite vištienos sultinį, ir sudėkite apkeptas krūtinėles.
  13. 12. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite bei troškinkite maždaug 20–25 minutes.
  14. 13. Bebai­giant kepti, išmai­šykite mil­tus grie­ti­nė­lėje bei supi­lkite į kep­tuvę.
  15. 14. Dar­ pa­kai­ti­nkite, kol pada­žas sutirš­tės, para­gau­kite, įberkite drus­kos, pipirų ar kitų prie­sko­nių - jei norisi. Skanaukite!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos krūtinėlės rasite: Vištienos krūtinėlės patiekalai.
  17. įdaryta vištiena su špinatais ir varške
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(79)
Bao bandelės su traškia vištiena
(3)
Vištienos karis (chicken curry) su kokoso pienu, patiektas su ryžiais
(2)
Virtos vištų kojos padaže
(1)