Greitas vištienos troškinys su daržovėmis, gamintas keptuvėje

2020-09-05 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Greitas vištienos troškinys su daržovėmis, gamintas keptuvėje
Su šiuo vištienos troškiniu, jeigu norisi galima ir improvizuoti, panaudojant vis kitas daržoves. Tai labai gelbėja, jeigu norisi "sunaikinti" šaldytuvo likučius.

Taip pat šis patiekalas labai patiks tiems, kas nenori ilgai užsibūti prie puodų.

Šis troškinys jau pilnas daržovių, bet jeigu norisi dar sočiau, tai šalia patiekite ryžių arba bulvių.

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • briuselio kopūstai: 250 gramų
    • morkos: 1 didelės
    • svogūnai: 1 
    • paprikos: 1
    • vanduo arba sultinys: 150 mililitrų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: pagal skonį
    • Provanso žolelės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  2. 2. Atidėkite į šoną.
  3. 3. Svogūną susmulkinkite, morką ir papriką supjaustykite šiaudeliais, kopūstus perpjaukite per pusę.
  4. 4. Svogūną apkepinkite keptuvėje, kurioje kepė vištiena, kol suminkštės.
  5. 5. Sudėkite morkas, papriką, pakepinkite dar kelias minutes.
  6. 6. Sudėkite kopūstus, smulkintą česnaką, sudėkite kepintą vištieną, gardinkite žolelėmis, druska, supilkite vandenį ir uždengus troškinkite 20 minučių ant nedidelės kaitros, vis pamaišydami. Skanaus.
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)
Suvožtinis su kepta vištiena ir mocarela
(1)