Orkaitėje kepta vištiena, raugintų kopūstų patale, su morkomis ir kmynais

2024-01-21 Autorius Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepta vištiena, raugintų kopūstų patale, su morkomis ir kmynais
Jei mėgstate raugintus kopūstus, pamėginkite pasigaminti ir vištieną su jais. Esu tikra, jums patiks. Mėsa šitaip gaminant gavosi minkšta, sultinga, kvapni ir turtinga skoniu.

Vištieną renkamės, kokią labiausiai mėgstama - puikiai tinka vištienos blauzdelės, kumpeliai arba petukai. Aš šį kartą gaminau dėdama naminės vištos gabaliukus, tai pakliuvo visko.

Beje, aš viską kepiau dviejuose porcijiniuose indeliuose, jūs drąsiai galite kepti viename dideliame kepimo inde.  

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos dalys: 6 gabaliukų (tinka įvairios - blauzdelės, kumpeliai ar panašiai)
    • rauginti kopūstai: 1 litro
    • druska: pagal skonį
    • vanduo: 200 mililitrų
    • kmynai: žiupsnio
    • morkos: 1
    • pipirai: žiupsnio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio
    • raudonėlis: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną pabarstykite druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir susmulkintu česnaku.
  2. 2. Tada raugintus kopūstus perliekite vandeniu.
  3. Reklama
  4. 3. Morką sutarkuokite ir įmaišykite į kopūstus, pagardinkite žiupsniu druskos.
  5. 4. Kepimo indą patepkite šlakeliu aliejaus.
  6. 5. Sudėkite kopūstų masę ir užpilkite vandeniu. Ant viršaus sudėkite vištieną. Pabarstykite kmynais ir raudonėliu. Kepimo indą uždenkite folija.
  7. 6. Dėkite kepti pusvalandžiui, į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  8. 7. Po to nuimkite foliją ir kepkite dar maždaug 5-10 minučių, kol vištiena apskrunda.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Orkaitėje kepta vištiena, raugintų kopūstų patale, su morkomis ir kmynais
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)