Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu

2020-03-26 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Greitai pagaminamas ir labai puikiai pavykstantis vištienos receptas. Rekomenduoju!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos kumpeliai: 3
    • druska
    • pipirai
    • petražolės
    • su odele sutarkuotas šviežias imbieras: 2 nykščio dydžio gabaliukai
    • paprikos: 1
    • svogūnai: 1
    • šviežias ananasas: 0,5
    • sugrūstos pankolių sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus
    • cukrus: 1 šaukšto
    • balzamo actas: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Vištienos kumpelius įtriname prieskoniais, petražolių bei imbiero mišiniu.
  3. Reklama
  4. 3. Paprikas ir svogūnus supjaustome stambiai.
  5. 4. Ten pat sudedame supjaustytą ananasą ir sugrūstas pankolių sėklas. Įvarviname 3 šlakus alyvuogių aliejaus, apibarstome druska bei pipirais ir gerai išmaišome.
  6. 5. Ant viršaus uždedame vištienos kumpelius, aptepame šiek tiek aliejumi.
  7. vištiena su saldžiarūgščiu padažu prieš kepimą
  8. 6. Kepame maždaug 90 minučių arba kol vištiena bus iškepusi ir mėsa kris nuo kaulo.
  9. 7. Iškeptą vištieną išdedame į lėkšte su šiek tiek daržovių.
  10. 8. Likusias daržoves ir sunką perdedame į virtuvinį kombainą, įberiame cukrų ir įpilame balzamo acto, pasūdome ir suplakame į padažą. Jeigu reikia atskiedžiame, įpilame vandens.
  11. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.