Vištienos arba triušienos maltiniai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis

2020-06-30 Autorius Oditėlės blogas

Vištienos arba triušienos maltiniai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis
Jeigu kada nusipirksite maltinukus mėsainiams, tai žinokite, kad nėra būtina iš jų gaminti mėsainius. :) Tiesiog juos iškepame ir patiekiame su mėgiamais garnyrais. Apie visa tai plačiau recepte, skaitom! ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • triušienos maltiniai "mėsainiams": 600 gramų - 4 vnt. (galima keisti malta vištiena)
    • rudieji pievagrybiai: 200 gramų
    • jaunos cukinijos: 2
    • ilgavaisiai agurkai: gabaliuko (arba 2-3 trumpieji agurkėliai)
    • ridikėliai: 6
    • citrinos sultys: šlakelio
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • majonezas: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • krienai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Salotos: Labai plonomis juostelėmis supjaustome cukiniją, agurkus (minkštimo nenaudojame, kad salotos nepermirktų) ir ridikėlius. Tai geriausia yra padaryti su daržovėms skirtu skustuku.
  2. 2. Daržoves sudedame į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Ir tik prieš patiekdami, apšlakstome citrinos sultimis, įpilame šlakelį aliejaus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  5. 4. Pievagrybių traškučiai: Švarius grybus supjaustome plonomis riekelėmis ir kepame juos įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
  6. 5. Svarbiausia dedame ne visus iškart, o tiek, kad jie laisvai plaukiotų bei nesiliestų vienas su kitu.
  7. 6. Riekeles perdedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius ir jokiu būdu nededame riekelių vienos ant kitos, nes prarasime traškumą.
  8. 7. Maltiniai: Triušienos maltinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Neperkepame, nes triušiena iškepa itin greitai.
  9. 8. Po to į lėkštę dedame paruoštas salotas, iškeptus maltinius ir tik dabar pagardiname juos druska, maltais juodaisiais pipirais, ant viršaus uždedame pievagrybių traškučius ir patiekiame su majonezo bei krienų padažu. Lepinamės!
  10. vištienos arba triušienos maltinukai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.
Plovas su ėriena
(2)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)
Virtas veršio liežuvis
(3)