Keptuvėje kepta triušienos filė su sezamo sėklomis

2024-05-07 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Keptuvėje kepta triušienos filė su sezamo sėklomis
Triušiena yra tikrų tikriausias gėris, apie kurios privalumus galima internete rasti labai daug informacija. Ir net kartais ją ruošdama pagalvoju, kad gal ir nelabai gerai gadinti ją įvairiausiais papildomais priedais, bet šįkart padariau išimtį ir minimaliai apdorojau. Ir galiu pasakyti, kad patiekalas gavosi itin skanus, švelnaus skonio.

Ar gaminsiu dar ir ateityje? Tikrai taip. Parinkus kitą garnyrą idealiai tiktų ir užsukusius svečius pavaišinti, nors... ir tie žali makaronai čia kuo idealiausiai tiko. :)

Ingredientai

    • triušienos juosmeninės dalies filė: 200 gramų (galima keisti vištienos filė)
    • juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • džiovintas čiobrelis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • majonezas: 1 šaukšto
    • sezamo sėklos: 2 šaukštų
    • makaronai: 200 gramų (naudojau su špinatais)
    • rukola: 1 nedidelės saujos
    • balzamiko padažas: šlakelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių triušieną (arba vištieną) nuplauname bei nusausiname.
  2. 2. Tuomet i majonezą suberiame visus prieskonius, įspaudžiame česnako skiltelę bei gerai išmaišome.
  3. 3. Šia mase aptepame triušienos juosteles.
  4. 4. Pavoliojame sezamo sėklose bei dedame į keptuvę su įkaitusiu aliejumi.
  5. 5. Kepame po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa iškeps bei plutelė šiek tiek apskrus.
  6. 6. Tada makaronus išverdame taip, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
  7. 7. Po to į lėkštę dedame išvirtus makaronus, rukolos lapelius, uždedame triušienos juostelę bei pašlakstome balzamiko padažu.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Keptuvėje kepta triušienos filė su sezamo sėklomis
Makaronai su mėsos kukuliais pomidorų padaže
(1)
Triušienos troškinys raudonajame vyne
(4)
Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais
(4)
Triušis grietinėlės ir vyno padaže
(1)