Duonos vyniotinis su džiovinta mėsa, sūriu, kiaušiniais ir bazilikais

2020-06-11 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Duonos vyniotinis su džiovinta mėsa, sūriu, kiaušiniais ir bazilikais
Šį patiekalą šiek tiek užtrunka pasigaminti, bet tikrai rekomenduoju, jeigu tik valgote mėsa. Super skanu!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 500 gramų
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • smulki druska: 0,5 šaukšto
    • miltai (pabarstymiu)
    • kumpis: 10 juostelių
    • kiaušiniai: 4 (išverdame 8 minutes ir nulupame)
    • tarkuotas sūris: 200 gramų
    • šviežias bazilikas: 1 saujos
    • slyviniai pomidorai ir alyvuogės: 1 saujelės (perpjauti perpus)
    • alyvuogių aliejus: šiek tiek
    • druska
    • malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmas etapas: Supilame miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarome didelį šulinį.
  2. 2. Tada įpilame į šulinį mieles bei druską ir išmaišome šakute.
  3. Reklama
  4. 3. Antras etapas: Lėtai, bet tvirtai įmaišome miltus aplink šulinį.
  5. 4. Pamažu verčiame miltus į vidurį, kol gausime standžią tešlą.
  6. 5. Maišome kol vėl pasidarys standi tešla, tuomet galėsime įmaišyti likusius miltus, kad tešla neliptų.
  7. 6. Pasimiltuojame rankas ir minkydami bei plekšnodami tešlą įmaišome likusius miltus.
  8. 7. Trečias etapas: Iš peties maigome, lankstome, tapšnojame ir voliojame tešlą maždaug 4-5 minutes, kol ji pasidaro minkšta bei tampri.
  9. 8. Ketvirtas etapas: Tešlą apibarstome miltais.
  10. 9. Sudedame ją į dubenį, uždengiame maistine plėvele, kildiname kol ši padvigubės.
  11. 10. Penktas etapas: Kai jau tešla iškyla, pamaigome, kad išeitų oras.
  12. 11. Po to pabarstydami miltais iškočiojame pailgą stačiakampį.
  13. 12. Duonos viduryje sudedame kumpį, kiaušinius, sūrį, bazilikus bei pomidorus su alyvuogėmis.
  14. duonos vyniotinio įdaras
  15. 13. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska su pipirais.
  16. 14. Dabar tešlai galima suteikti norimą pavidalą ir dėti į kepimo formą.
  17. 15. Šeštas etapas: Tada dar kartą leidžiame tešlai iškilti maždaug 15 minučių - galite aplieti lengvai išplaktu kiaušiniu.
  18. 16. Dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes, kol pagels.
  19. 17. Iškeptą šiek tiek paliekame, kad atvėstų.
  20. iškeptas duonos vyniotinis su mėsa
  21. 18. Po to jau pjauname ir skanaujame!
  22. prapjautas duonos vyniotinis
  23. 19. Rekomendacija: Daugiau mėsos patiekalų receptų rasite: Mėsos patiekalų receptai.
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Saltisonas - slėgtainis
(4)
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)
Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"
(6)
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)