Keptas triušis (majonezo marinatas) - Kalėdoms ir ne tik!

2019-12-08 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas triušis (majonezo marinatas) - Kalėdoms ir ne tik!
Kai norisi nustebinti šeimą ir užsukusius svečius, keptas triušis yra tobulas pasirinkimas. Labai rekomenduoju. :)

Ingredientai

    • triušių: 1
    • majonezo: 3 valgomųjų šaukštų
    • garstyčių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnako: 2-3 skiltelių
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • mėsos arba vištienos prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnako skilteles išspauskite į dubenėlį.
  2. 2. Dėkite majonezą ir garstyčias, berkite druską, pipirus, prieskonius ir viską išmaišykite.
  3. 3. Tuomet triušį nuplaukite, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, nupjaukite šlauneles ir specialiomis žirklėmis sukarpykite norimo dydžio gabaliukais.
  4. 4. Triušieną ištepkite pasiruoštu marinatu, pamaigykite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms (arba per visą naktį) pasimarinuoti.
  5. 5. Prieš kepdamos orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsniu temperatūros.
  6. 6. Triušio gabaliukus sudėkite į kepimo maišą ir kepkite maždaug 90 minučių.
  7. 7. Jei norisi, kad triušiena labiau apskrustų, išimame iš maišo ir dar pakepiname maždaug 10-15 minučių. Lepinamės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių receptų rasite: Receptai Kalėdoms.
Grybų užkandėlė
(2)
Troškinta žąsis arba antis
(3)