Keptuvėje keptas kiaulienos nugarinės kepsnys su svogūnų padažu

2024-01-31 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Keptuvėje keptas kiaulienos nugarinės kepsnys su svogūnų padažu
Kai už lango niūrokas oras, mūsų šeimai norisi šilto ir kuo sotesnio maisto. O jeigu tai patiekalas iš mėsos tai išvis fantastika. Tad vakar vakarienei nusprendėme išsikepti kiaulienos nugarinės kepsnių. Pats kepsnys tikrai paprasčiausias, bet visa paslaptis fantastiškai skaniame svogūnų padaže su grietinėle. Tokio nebuvau ruošusi dar niekada, bet seniai buvau pasižymėjusi, kad noriu jį išmėginti. Tad vakar buvo puiki proga. Patiko be galo. Itin derėjo prie mėsos kepsnio. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 600 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai: 1 stiklinės
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • brendis: 2 šaukštų
    • šviežios petražolės: nedidelio pundelio
    • sviestas: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę padalinkite į 4 gabaliukus bei išmuškite.
  2. 2. Tuomet kiaušinius su druska bei maltais pipirais paplakite. Džiuvėsėlius suberkite į lėkštę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Kiaulieną pamirkykite plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose.
  5. 4. Dėkite į keptuvę bei kepkite iš abiejų pusių, kol kepsniai visiškai iškeps.
  6. 5. Iškeptus kepsnius padėkite šiltai, kol ruošite padažą.
  7. 6. Svogūnų padažas su grietinėle: Susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles.
  8. 7. Keptuvėje ištirpinkite sviestą bei apkepinkite susmulkintas daržoves.
  9. 8. Pakepinę kelias minutes, supilkite brendį bei pakaitinkite porą minučių, kol alkoholis išgaruoja.
  10. 9. Po to supilkite grietinėlę bei maišydami pakaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti.
  11. 10. Pagardinkite padažą druska, pipirais bei susmulkintomis petražolėmis. Išmaišykite bei išjunkite viryklę.
  12. 11. Galiausiai patiekite kepsnį aplietą su padažu. Valgykite su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Keptuvėje keptas kiaulienos nugarinės kepsnys su svogūnų padažu
Keptuvėje keptas kiaulienos nugarinės kepsnys su svogūnų padažu

Eglė

Tikrai skanus padažas. Garantuoju, kad tiktų ne tik prie kepsnio, bet ir prie daugiau mėsos patiekalų.
Atsakyti
Keptuvėje kepta kiaulienos šoninė su garstyčių padažu
(4)
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)