Orkaitėje kepti kepsniai su sūriu ir pievagrybiais

2017-10-17 Autorius Andželikos virtuvėlė

Orkaitėje kepti kepsniai su sūriu ir pievagrybiais
Tokius kiaulienos kepsnius tikriausiai yra ragavęs ne vienas. Juos pagaminti nėra sudėtinga, o ingredientus galima ir pasireguliuoti pagal skonį. Tokie kepsniai mane visada labai gelbėja, kai neturiu laiko arba noro ilgai stovėti prie viryklės arba kai sulaukiu netikėtai užsukusių svečių.

Aš šį kartą juos gaminau iš kiaulienos nugarinės, bet puikiai tinka ir kiaulienos sprandinė arba net vištienos ar kalakutienos krūtinėlė. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien. Manau, kad nustebsite, kaip skaniai gaunasi! ;) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje mėsą nuplauname, nusausiname, supjaustome, išmušame, apibarstome su druska bei pipirais.
  2. 2. Tuomet citrinų sultis, aliejų bei sojų padažą sumaišome bei užpilame ant mėsos, paliekame bent 30 minučių pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pievagrybius supjaustome griežinėliais bei labai trumpai apkepame keptuvėje.
  5. 4. Svogūnus supjaustome griežinėliais, česnaką susmulkiname.
  6. 5. Į skardą (išklotą kepimo popieriumi) dedame mėsos gabaliukus, ant jų – svogūnų sluoksnį, po to pievagrybius, susmulkintą česnaką, tarkuotą sūrį, užtepame majonezo (taip pat galima panaudoti grietinę, sumaišytą su trupučiu garstyčių).
  7. 6. Galiausiai kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Skanaus!
Vištienos kepsnys prancūziškai
(9)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)
Tomahaukas - keptas Tomahawk kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūnų žiedais
(2)