Kalakutienos kepsniukai su apelsinų-medaus plutele kepta keptuvėje

2018-03-24 Autorius WorldRecipes.lt

Kalakutienos kepsniukai su apelsinų-medaus plutele kepta keptuvėje
Aš galėčiau šiuos kalakutienos kepsniukus pavadinti karališkais, nes jie gaunasi su aukso spalvos plutele ir labai turtingo skonio, kuriame persipina švelni kalakutienos tekstūra ir salstelėjęs medumi, bet vis dar citrusinis apelsinas. Viską papildo lengvai paruošiamas bei gal ne toks įprastas garnyras. 

Druskos gaminant nenaudojama yra sąmoningai - mėsai ją idealiai atstoja sūrus sojos padažas, taip ji neužgožia švelniai saldaus skonio.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kalakutienos filė: 400 gramų
    • sultingi apelsinai: 1
    • naminis medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas
    • juodieji pipirai
    • mėgiami žalumynai
    • sojos padažas: kelių lašų
    • saliero šaknys: 1 (didesnės)
    • pomidorai: 2
    • sviestas: poros gabaliukų (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kalakutienos filė supjaustykite kepsniams.
  2. 2. Padažinėje sumaišykite apelsino sultis, žiupsnelį cinamono, pipirus bei žoleles (tinka provanso mišinys, bazilikai, raudonėliai ar panašiai), keletą lašelių sojos padažo bei ištrinkite su medumi. Padažu apšlakstykite bei įtrinkite kalakutieną, palikite maždaug 30 minučių pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvę įkaitinkite bei įpilkite šlakelį aliejaus, po to jame ištirpinkite nedidelį gabaliuką sviesto.
  5. 4. Kepkite kepsnius po maždaug keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, nevartykite.
  6. 5. Išimkite bei toje pačioje keptuvėje (jei reikia galite įdėti dar nedidelį gabaliuką sviesto) apkepkite susmulkintus luptus pomidorus ir šiaudeliais supjaustytą salierą, kol pagels. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau kepsniukų receptų rasite: Kepsniukų receptai.
Įdaryti makaronai su kalakutiena
(1)
Kalakutiena troškinta su obuoliais
(5)