Triušis grietinėlės ir vyno padaže

2023-09-02 Autorius Kviečiu į virtuvę

Triušis grietinėlės ir vyno padaže
Triušis tikrai nėra pats dažniausias mūsų šeimos pietų pasirinkimas. Kaip tik gal sakyčiau net vienas iš pačių rečiausių. Bet jei jau ruošiu tai vis pamėginu, ką nors naujo, ar kažkiek kitaip. Šį kartą jį supjausčiau gabaliukais ir patroškinau grietinėlės ir vyno padaže. Mėsytė buvo labai minkšta ir itin skani. Toks receptas tikrai pasiteisino ir mums labai patiko. Būtinai kartosime!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • triušiai: 1
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 2
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • morkos: 2
    • šalotiniai svogūnai: 3
    • baltas sausas vynas: 200 mililitrų
    • daržovių sultinys: 300 mililitrų
    • čiobrelis: kelių šakelių
    • šalavijas: 4-6 lapelių
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • kukurūzų miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia triušį supjaustykite norimais gabaliukais.
  2. 2. Tada į dubenį berkite druską, pipirus, garstyčias ir susmulkintą česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Pasiruoštu mišiniu gerai įtrinkite triušienos gabaliukus ir palikite marinuotis bent kelioms valandoms.
  5. 4. Svogūną supjaustykite žiedais, o morkas sutarkuokite.
  6. 5. Triušį apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol mėsa šiek tiek apskrus.
  7. 6. Apkeptus gabaliukus dėkite į kepimo indą (aš kepiau ketaus puode).
  8. 7. Berkite smulkintas daržoves, čiobrelį, šalaviją ir lauro lapus. Užpilkite vynu ir sultiniu.
  9. 8. Troškinkite įkaitintoje iki 150 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 90 minučių.
  10. 9. Po to supilkite grietinėlę ir troškinkite dar maždaug 10-15 minučių, atidengę puodą.
  11. 10. Mes šį kartą valgėme triušį su keptomis orkaitėje bulvėmis, paraugtais agurkėliais ir pomidorais, bet Jūs galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą. Skanaus!
Triušis grietinėlės ir vyno padaže
Kengūrienos tataki su ponzu padažu
(1)
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje - folijoje
(2)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)