Vištienos filė su brie sūriu

2018-02-28 Autorius Shutterstock

Vištienos filė su brie sūriu
Jeigu norisi aštresnio bei dar pikantiškesnio skonio, tai gamindami naudojame sūrį su mėlynuoju pelėsiu.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių filė: 4
    • Brie sūrio: 100 gramų
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė nestipriai išmušame, iš šono padarome gilią įpjovą, kad gautume tarsi kišenėlę. Tada iš vidaus bei iš išorės krūtinėles pabarstome druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galima naudoti vištienos prieskonius ir/ar karį.
  2. 2. Tuomet brie sūrį supjaustome gabaliukais, kurių ilgis būtų lygus kišenėlės ilgiui. Sūrį sudėliojame į kišenėles. Užtvirtiname krūtinėlės kraštus.
  3. 3. Po to kiaušinį išplakame, kiekvieną krūtinėlę pavoliojame plakinyje, tada džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  4. 4. Galiausiai patiekiame su žaliomis salotomis. Skanaujame!
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(2)
Butter chicken receptas - Indiška sviestinė vištiena
(3)